<p>Na een hersenbloeding kan Becky veel dingen niet meer die ooit vanzelfsprekend waren. Met Riekies hulp kan ze thuis blijven wonen. &nbsp;&nbsp;</p>

Na een hersenbloeding kan Becky veel dingen niet meer die ooit vanzelfsprekend waren. Met Riekies hulp kan ze thuis blijven wonen.   

(Foto: )

Becky heeft een life-line: "Dankzij Riekie kan ik zelfstandig wonen”

DEN BOSCH - De Vrijwillige Thuishulp van Farent biedt praktische hulp en ondersteuning aan buurtbewoners die zelfstandig wonen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zo kwam vrijwilliger Riekie Voets in contact met Becky Cozijnsen, die hulp nodig heeft bij het boodschappen doen.

Na een hersenbloeding en een herseninfarct in 2014 is Becky (69) halfzijdig verlamd. Veel dingen die vroeger zo vanzelfsprekend waren lukken haar niet meer, zoals rijden in haar scootmobiel. Becky: “Mensen zeggen wel eens tegen me: ‘ga toch naar een verzorgingshuis’, maar ik heb zo’n fijn huis en ik wil geen afstand doen van mijn hond, Ximon. Ik ben gek op dat beest.”

Thuis blijven wonen
Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Een keer per dag komt de Thuiszorg, er is huishoudelijke hulp en elke week komt buurtbewoner Riekie (63) op bezoek, namens de Vrijwillige Thuishulp van Farent. Riekie: “Ik doe de boodschappen voor Becky. Sinds ruim een jaar nu. En ik heb een vrijwilliger voor haar gevonden die haar hond uitlaat. Een andere vrijwilliger van de Thuishulp onderhoudt haar tuin. Zo kan Becky toch lekker in haar eigen huisje blijven, met Ximon.”

Bijkletsen
Riekie doet het met plezier. “Ik ben 63, heb geen werk en woon alleen; het vrijwilligerswerk is voor mij een fijne dagbesteding. Alleen thuis zitten is niks en zo kan ik ook nog wat voor een ander betekenen.” Becky: “Riekie is mijn life-line. Ik ben zo blij met haar. Niet alleen vanwege de boodschappen. Het is ook de gezelligheid. Ik zie weinig mensen en kijk echt uit naar haar wekelijkse bezoek. Dan kletsen we gezellig wat over onze families, of over de dingen die in het nieuws zijn.”

Dankbaar
Naast Becky helpt Riekie ook een Marokkaanse mevrouw uit de buurt. “Met de administratie”, legt ze uit. Ook dat gaat via de Vrijwillige Thuishulp. Prachtig toch dat dit er is?! Voor de hulpvragers, maar ook voor ons als vrijwilligers. Het is een kleine moeite, je ontmoet leuke, dankbare mensen, en je maakt echt het verschil.”

De Vrijwillige Thuishulp van Farent is voor mensen met beperkingen op sociaal, psychisch, verstandelijk en/of lichamelijk gebied. Meer weten? Neem contact op met Anja Hobbelen, 06 46 76 81 07 of anjahobbelen@farent.nl.

Sociaal

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding