<p>Christel de Laat nam een van de voorlopig laatste optredens voor haar rekening. Een bijzondere gast was er niet bij, maar keek vanuit het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis via een liveverbinding mee.&nbsp; Foto: Rijk in Beeld</p>

Christel de Laat nam een van de voorlopig laatste optredens voor haar rekening. Een bijzondere gast was er niet bij, maar keek vanuit het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis via een liveverbinding mee.  Foto: Rijk in Beeld

(Foto: )

Nog twee prachtige voorstellingen voor de deuren moesten sluiten

DEN BOSCH - Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober werd bekend dat alle theaters in Nederland maximaal dertig bezoekers mogen ontvangen. Cultuurstad Theaters, het 1,5 meter theater van Theater aan de Parade en MAINSTAGE, werd eerder door veiligheidsregio Brabant-Noord zo veilig bevonden dat de theaterlocatie in MAINSTAGE maar liefst zeshonderd bezoekers mocht ontvangen. Nu wordt er geen enkele ontheffing meer verleend. Dat betekent dat de voorstellingen tot en met 27 oktober niet door kunnen gaan. Twee laatste voorstellingen werden nog gespeeld, voordat Theater aan de Parade en MAINSTAGE hun deuren moesten sluiten.

Cultuurstad Theaters is het eerste volledige anderhalvemetertheater in Nederland waar een groot publiek tot wel duizend man veilig van de magie van theater kan genieten. Theater aan de Parade en MAINSTAGE hebben alle veiligheidsmaatregelen van het RIVM nauwkeurig opgevolgd en zelfs allerlei extra maatregelen doorgevoerd. De gezondheid van bezoekers, medewerkers en artiesten staat altijd voorop. 

Nieuwe datums
Helaas is het niet mogelijk om op zo’n grote locatie voorstellingen voor dertig bezoekers door te laten gaan. Ondanks dat er alle begrip is voor de maatregelen, kijkt het theater uit naar het moment dat de deuren weer geopend mogen worden voor meer dan dertig personen. Voor de voorstellingen die nu niet door kunnen gaan wordt een nieuwe speeldatum gepland, zodat bezoekers nog steeds hun favoriete artiesten kunnen bezoeken.

Laatste voorstelling
Woensdagavond had voetballegende Wim Kieft de eer om de laatste voorstelling te geven. En Christel de Laat stond dinsdagavond voor vierhonderd man publiek in MAINSTAGE, maar een belangrijk persoon ontbrak. Het was voorlopig de laatste keer dat Christel haar show kon opvoeren, maar voor de ongeneeslijke zieke Karlijn Burgers was het de allerlaatste voorstelling die ze zou bijwonen. De 30-jarige vrouw met borstkanker en uitzaaiingen naar haar hersenen weet pas kort dat ze het niet gaat halen, maar wil nog steeds zo veel mogelijk uit het leven halen. Ze zou met haar familie bij de voorstelling zijn, maar werd op dag van het optreden met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Heel bijzonder
Christel de Laat, geraakt door de positiviteit van Karlijn, liet het er niet bij zitten en zorgde voor een live videoverbinding met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam. Vanuit haar ziekenhuisbed keek Karlijn samen met haar man mee naar de show, zodat ze er toch een beetje bij kon zijn. Een geëmotioneerde Christel vertelt: “Dat ze toch heeft kunnen meekijken en haar familie heeft kunnen zien, dat is heel bijzonder. Dan merk je hoe dankbaar je moet zijn. De beperkingen die we opgelegd krijgen vanwege het coronavirus zijn heel vervelend, maar wij kunnen gewoon naar buiten met ons mondkapje op. En Karlijn kan dat binnenkort niet meer. Ik denk dat we dat niet moeten vergeten.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding