Foto:

Gemeente breidt de coronahulp uit

DEN BOSCH - Waar iedereen had gewenst we dat het coronavirus inmiddels onder controle zouden hebben, blijkt het tegendeel waar. Het aantal besmettingen neemt sterk toe en een tweede ‘gedeeltelijke’ lockdown is een feit. Voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch reden om haar maatregelenpakket uit te breiden met steun voor haar inwoners, met meer hulp voor jeugd, cultuur, sport en kwetsbare Bosschenaren.

Zo gaat de gemeente jongeren met een WW-uitkering actief benaderen. Een lijst met 331 werkloze jongeren is opgesteld die worden gebeld door consulenten van Weener XL om hen te helpen. Ook komen er dertig extra Startersbeurzen voor jongeren die net zijn afgestudeerd maar geen baan kunnen vinden, om werkervaring op te doen.

Dak- en thuislozen
De winter komt eraan en daarom neemt de gemeente alvast maatregelen over opvang van dak- en thuisloze mensen. Als de gevoelstemperatuur onder de -4 graden komt moet de gemeente iedereen opvangen die dakloos is. Met de anderhalve meter afstand is er niet genoeg ruimte in de bestaande panden om dat te doen. Daarom zijn er twaalf tijdelijke opvangwoningen in het Cementrum waarvan het gemeentebestuur besloten heeft ze tot 1 mei 2021 open te houden.

Sport
Sportverenigingen die door de gedeeltelijke lockdown in de problemen komen kunnen ook op hulp van de gemeente rekenen. Gehuurde uren in gemeentelijke accommodaties kunnen ze kosteloos annuleren. Sportverenigingen die langlopende huurcontracten hebben, kunnen daarvoor uitstel van betaling aanvragen.

Sociaal en cultuur
De gemeente ‘s-Hertogenbosch schiet ook buurthuizen en de culturele sector te hulp. Met buurthuisorganisaties worden de financiële uitdagingen in kaart gebracht en tegemoetkomingen opgezet. Ook wil de gemeente geleden schade in de culturele sector deels compenseren.

Bovenstaande acties vormen een deel van het totaalpakket aan hulp, de volledige lijst met maatregelen is te vinden op de website van de gemeente. In de begroting van volgend jaar presenteert de gemeente maatregelen om de lokale economie te ondersteunen, waarbij de lasten zo laag mogelijk moeten blijven.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding