Foto:

Toren van Sint-Jan in de steigers

DEN BOSCH - Om het Bossche icoon uit de dertiende eeuw voor de toekomst te behouden wordt de toren van de Sint-Janskathedraal komend voorjaar gerestaureerd. Deze week wordt begonnen met het bouwen van de steiger, die uiteindelijk op hoogte aan de toren komt te hangen.

Het bouwen van de steiger neemt drie maanden in beslag, waarna tussen medio januari en mei de onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Het gaat dan onder andere om werkzaamheden aan het natuursteen, voegwerk, lood- en schilderwerk. Tussen mei en medio juli wordt de steiger weer afgebroken en is het megaproject afgerond.

Tijdens het op- en afbouwen van de steigers is de Torenstraat afgesloten voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Dat is tussen 19 oktober en 15 januari en tussen mei en medio juli. Van 19 december tot en met 3 januari 2021 is de aannemer niet aan het werk. De Torenstraat is dan tijdelijk open voor al het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden kan de toren niet beklommen worden. Wel kan men een virtueel bezoek brengen aan de toren via de website van Erfgoed. De klus is via de smartphone of tablet te volgen met ‘De Bouwapp’, onder het project ‘Restauratie en onderhoud toren Sint-Jan’.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding