Foto: Pixabay

Coronasteun voor Bossche musea en theaters

DEN BOSCH - Ruim 350.000 euro krijgen twee Bossche musea en twee Bossche theaters samen aan coronasteun. De provincie Brabant keert in totaal 1,3 miljoen euro aan coronasteun uit voor cultuur in de hele provincie, bijeengebracht door het rijk en gemeenten.

De culturele instellingen die een financieel steuntje in de rug krijgen zijn de Verkadefabriek (119.600 euro), Willem 2 (18.980 euro), Het Noordbrabants Museum (180.724 euro) en het Design Museum (30.948 euro).

‘De nood is hoog’
Voor de Brabantse regionale culturele infrastructuur werd door de provincie en de vijf grote steden een plan gemaakt van ongeveer acht miljoen euro. In totaal is dat nu een steunpakket van 13 miljoen euro voor Brabantse culturele instellingen geworden. Gedeputeerde Wil van Pinxteren van onder meer Cultuur: “De provincie en de steden willen met het steunpakket (pop)podia, filmhuizen en musea overeind houden en blijven investeren in de ontwikkeling van kunst, cultuur en creativiteit in Brabant. De problemen zijn groot en de nood is hoog. En als we ooit hebben gezien hoe veel toegevoegde waarde cultuur heeft, is het wel in deze Corona-crisis. Ik ben blij dat we dit met de Brabantse overheden gezamenlijk oppakken.”

Breed pakket
Het steunpakket voor cultuur is onderdeel van een breed provinciaal pakket aan maatregelen rondom de Corona-crisis. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (Economie) is hiervoor coördinerend gedeputeerde: “De totale inzet van noodmaatregelen en voorbereiding op de 1,5 meter maatschappij zorgt voor behoud van banen bij de betrokken instellingen en hun toeleveranciers, niet alleen op de korte maar ook op de langere termijn. Dat is belangrijk voor Brabant.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding