<p>Grote groepen kinderen kwamen afgelopen tijd niet meer naar Nationaal Museum Kamp Vught, maar langzaamaan beginnen de basisscholen weer te komen.</p>

Grote groepen kinderen kwamen afgelopen tijd niet meer naar Nationaal Museum Kamp Vught, maar langzaamaan beginnen de basisscholen weer te komen.

(Foto: Jan van de Ven)

Aantal bezoekers Kamp Vught halveert, toch ruimere openingstijden

VUGHT - Het aantal mensen dat tot nu een bezoek heeft gebracht aan Nationaal Kamp Vught is met 31.000 duizend bijna gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de coronapandemie die een tot sluiting van het museum in het voorjaar en afzeggingen van basisscholen leidde. Tegelijkertijd hebben de coronamaatregelen ook tot gevolg dat de deuren van Kamp Vught vaker en langer open gaan. Er komen namelijk meer individuele bezoekers. 

Nationaal Monument Kamp Vught heeft vanaf oktober de openingstijden uitgebreid om tegemoet te komen aan die grote belangstelling van individuele bezoekers. Vanwege de anderhalvemetermetermaatregel kunnen per half uur maximaal vijftien bezoekers reserveren. Met de uitbreiding op zondag (vanaf 10.00 uur in plaats van 12.00 uur) en de extra openingsdag op maandag is er meer ruimte voor bezoekers, die hun eigen route volgen met de audiotour door de vaste expositie ‘Kamp Vught: 32.000 verhalen en zeven seizoenen’. Reserveren blijft noodzakelijk.

Bijgestelde verwachting
Tot oktober waren er dit jaar ruim 31.000 bezoekers, een forse daling ten opzichte van 2019 met bijna 60.000 bezoekers over dezelfde periode. Vanwege de landelijke sluiting van musea in het voorjaar, de vele annuleringen van schoolgroepen en het verplicht reserveren voor individueel bezoek heeft het herinneringscentrum de verwachtingen voor dit jaar bijgesteld.

Basisscholen komen weer
Ondanks de coronamaatregelen ziet Kamp Vught wel een stijgende lijn in het aantal individuele bezoekers. Dat was de reden om de openingstijden uit te breiden. Na de eerste rondleiding van het schooljaar op 9 september komen vooral basisscholen weer langzaam aan naar het museum. NM Kamp Vught heeft praktische maatregelen getroffen om alle rondleidingen veilig te laten verlopen. Directeur Jeroen van den Eijnde: “Op allerlei manieren willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren en ouderen deze plek kunnen blijven bezoeken.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding