Foto:
Bedrijvigheid

Binnenstad heeft Online Warenhuis

DEN BOSCH - Webshops lijken een nagel aan de doodskist van de traditionele winkelstraten, maar het kan ook anders. Want ook die traditionele winkelgebieden kunnen een webshop beginnen. En dat is precies wat er vorige maand in Den Bosch gebeurd is. De ondernemersvereniging van de Bossche binnenstad, Hartje Den Bosch, is op de website www.onlinewarenhuisdenbosch.nl een webwinkel begonnen. Het is een collectieve aangelegenheid en dat heeft een reden.

Het opzetten en bijhouden van een eigen webshop kan een tijdrovend en duur zijn, “Het is alsof je er een tweede filiaal bij neemt inclusief al het gedoe”, zegt Stefan van Ham van Hartje Den Bosch. “Consumenten zijn online verwend door de Zalando’s van deze wereld en daar is als zelfstandige eigenlijk niet tegenop te boksen.” Voorzitter Ton Kranenburg valt bij: “Om te kunnen overleven móét je online aanwezig zijn. Maar we weten hoe moeilijk dat in je eentje is en het vergt een investering die de meeste winkeliers zich momenteel niet kunnen veroorloven. Daarom hebben we het Online Warenhuis van Den Bosch gelanceerd.”

Begin met vijftig

Onder het motto ‘Buitengewoon meer binnenstad’ biedt Hartje haar leden een plek in dit gloednieuwe online warenhuis. “We maken gebruik van elkaars krachten en mogelijkheden, en bieden zo samen een lokaal alternatief aan online consumenten”, legt Kranenburg uit. “Het is een beetje als bij een regulier warenhuis. Je kunt er als bezoeker lekker rondstruinen en wellicht ga je weer naar buiten met iets anders dan waar je eigenlijk voor kwam. Winkeliers doen waar ze goed in zijn en zaken als techniek en marketing worden uitbesteed. We beginnen met zo’n vijftig winkels en hopen binnen een jaar uit te kunnen groeien naar minimaal honderd winkels.”

Het project is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, het ondernemersfonds SOCH, Zupr en Hartje Den Bosch. Online Warenhuis van Den Bosch is te vinden op:

www.onlinewarenhuisdenbosch.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding