<p>De Grasso community huist in het monumentale pand dat ooit van de gelijknamige machinefabriek was.</p>

De Grasso community huist in het monumentale pand dat ooit van de gelijknamige machinefabriek was.

(Foto: )
Bedrijvigheid

Monumentaal pand klaarmaken voor toekomst

BINX Smartility gaat Rijksmonumentale Grasso verbouwen tot bedrijfsverzamelgebouw voor ICT/databedrijven. Samen met het ondertekenen van de ICT-community overeenkomst gaat de Bossche Investerings Maatschappij (BIM) aan de slag om Den Bosch op de kaart zetten als toonaangevende datastad van Nederland.

DEN BOSCH - Medio 2021 wordt Grasso opgeleverd als een bedrijfspand waarin verschillende ICT- en data gerelateerde bedrijven hun krachten bundelen. Voordat het zo ver is gaat BINX Smartility dit najaar aan de slag met het verbouwen van het bijzondere Rijksmonument. Deze partij uit Groenlo is geselecteerd door gemeente ’s-Hertogenbosch en is bekend van onder meer de verbouwing van de LocHal in Tilburg.

“Ondersteunend aan het huidige team mogen wij onze bijdrage leveren aan dit gave project”, zegt Frank Haarlink, teamleider BINX Smartility. “We brengen kennis in, bouwen en installeren. Bovenal zijn we echte samenwerkers, bouwen is een teamsport en met elkaar wordt ook dit project toonaangevend in de regio.’’

Dit najaar wordt het plan verder technisch uitgewerkt om in totaal 450 arbeidsplaatsen te realiseren, de verhuur hiervan is inmiddels gestart. “De realisatie van Grasso betekent een verdere versterking van ’s-Hertogenbosch als ICT-/datastad”, aldus wethouder Jan Hoskam. “Het is daarnaast een belangrijke stap in de ontwikkeling van dit deel van de Spoorzone tot innovatiedistrict voor ICT- en databedrijven.”

ICT-community

Daarnaast gaat de BIM de stadsbrede ICT-community ook verder ontwikkelen. De ICT-community is in 2012 gestart door onder andere de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het platform laat ICT-bedrijven, onderwijsinstellingen en andere instanties actief in ICT & Data samenkomen, samenwerken en kennis delen in ’s-Hertogenbosch en regio. De Bossche Investerings Maatschappij gaat zich de komende tijd inzetten om het platform verder te laten groeien. Robert de Kleijn, huidige community manager van Grasso, gaat samen met verschillende partners hier mee aan de slag.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding