<p>De rockmusical &#39;Murder Ballad&#39; brengt zaterdag 12 december een muzikale whodunit naar de Mainstage. Foto: Annemieke van der Togt </p>

De rockmusical 'Murder Ballad' brengt zaterdag 12 december een muzikale whodunit naar de Mainstage. Foto: Annemieke van der Togt

(Foto: )
Theater aan de Parade

Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’

‘Murder Ballad’ is een doorgecomponeerde rockmusical waarin een mysterieuze vertelster het publiek meeneemt in het verhaal van Sara. Neem plaats in Mainstage op zaterdag 12 december en word meegenomen in dit spannende verhaal. Want een ding is zeker: voor iemand loopt het fataal af. De vraag is alleen, wie is het slachtoffer en wie is de dader?

DEN BOSCH - Sara is een ambitieuze, levenslustige twintiger, die niets van het leven wil missen. Na een stormachtige relatie met de ruige Tom ontmoet ze de veel rustigere en stabielere Michael. Ze trouwen en krijgen een dochtertje. Maar na jaren gaat het knagen, heeft ze wel de juiste keuze gemaakt en past de rol van jonge moeder haar wel? Als ze dan Tom tegen het lijf loopt, laait de passie van vroeger weer op.

In 2012 ging deze musical in première in Manhattan Theater Club en werd in 2013 genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder Outstanding Musical, 2013 Off Broadway Alliance Award, Best New Musical. Drie jaar later vond de eerste Europese première plaats. ‘Murder Ballad’ was vanaf 2016 te zien in onder andere België, Engeland, Italië en later ook in Argentinië. Nu, in 2020, staat de krachtige en ruwe Off-Broadway musical ‘Murder Ballad’ in de Nederlandse theaters.

De cast bestaat uit onder andere Buddy Vedder, Jonathan Demoor, Vajèn van den Bosch en Cystine Carreon.

Buddy Vedder vindt live events misschien wel het aller tofst om te doen. Hij zat de afgelopen vier jaar in de cast van ‘The Christmasshow’, zong en danste als Bruno Mars tijdens ‘Let’s Dance’ en bracht met de theatertour ‘The Legends We’ve Lost: A Tribute To 2016’ een ode aan zijn muzikale helden.

Naast hoofdrollen in verschillende series en musicals speelde Vajèn van den Bosch ook een hoofdrol in de films ‘SpangaS in Actie’, ‘Hart Beat’ en ‘First Kiss’. Stilzitten doet ze nooit want naast musicals en films, spreekt ze stemmen in voor bekende series en is ze regelmatig terug te zien op televisie.

Tijdens zijn opleiding kreeg Jonathan Demoor les van onder andere Edward Hoepelman. Dat heeft hem ver gebracht, want hij was te zien in ‘Sprookjesboom de Musical’, ‘Love Story’, ‘Hartsvrienden’, ‘Liesbeth List de musical’ en ‘Charley’. Hij speelde beide hoofdrollen in Soldaat van Oranje – de Musical en vertolkte afgelopen seizoen, naast Vajèn van den Bosch, Charlie Price in de musical Kinky Boots.

Cystine Carreon studeerde viool en zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna heeft ze niet bepaald stilgezeten. Ze speelde in ‘Miss Saigon’, ‘Fame’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘Grease’ en ‘De Eetclub’. Haar stem is veelvuldig te horen in tekenfilms/series, computergames (onder andere Elana Fisher in Uncharted en Tori Vega in Victorious) en luisterboeken.

‘Murder Ballad’ is te zien op zaterdag 12 december in Mainstage, waar Theater aan de Parade en Mainstage als ‘Cultuurstad Theaters’ meer dan negentig voorstellingen presenteren. Voor kaarten en info: www.theateraandeparade.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding