<p>Hoofd gebogen, vuist gebald. Dit sterke staaltje snijbrandwerk van Bart Somers is een brok emotie. Komende kerst te bewonderen in Vught.</p>

Hoofd gebogen, vuist gebald. Dit sterke staaltje snijbrandwerk van Bart Somers is een brok emotie. Komende kerst te bewonderen in Vught.

(Foto: )

Stalen emoties in de werkplaats van Bart Somers

DEN BOSCH - De Bossche staalkunstenaar Bart Somers heeft een nieuw project in het atelier/werkplaats liggen: Untröstlich. Een in zijn vertrouwde materiaal cortenstaal uitgevoerd sculptuur waar de emotie, waanhoop en verdriet vanaf spatten. 

“Ik zie een kruipende, diep bedroefde vrouw voor me”, zegt Somers er zelf over, “haar handen in wanhoop naar voren uitgestrekt. Ik steek de snijbrander aan, vonken vliegen in het rond. Ik volg nauwkeurig de uitgetekende krijtlijn op het staal. Een beeldhouwer ontsluit zijn beeld uit een steen. Ik trek deze ontroostbare vrouw met hitte en kracht uit een vlakke plaat staal naar de derde dimensie.”

De wanhopige vrouw wordt na 4 millimeter dik cortenstaal ook vier keer in brons uitgevoerd. Het werk is tijdens de kerstexpositie bij Van Loon Galleries in Vught te zien.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding