<p>Meer en meer begint de groene parkeergarage te lijken op de impressie die JHK architecten aanvankelijk maakte.</p>

Meer en meer begint de groene parkeergarage te lijken op de impressie die JHK architecten aanvankelijk maakte.

(Foto: )

Parkeergarage van de toekomst

Met 1.500 zonnepanelen, een groene gevel, LED-verlichting en speciaal waterbeheer maakt het Transferium Deutersestraat de belofte van ‘groenste garage van Nederland’ waar. Het gebouw wekt vier keer meer energie op dan het gebruikt en is een elektrische levensader voor bussen en auto’s.

DEN BOSCH - En op nog meer manieren helpt Transferium Deutersestraat om mobiliteit in de stad een groenere kleur te geven. Het idee van een transferium doet dat op zichzelf al; er komen minder auto’s in de binnenstad. Automobilisten kunnen op een gratis geleende fiets de laatste kilometers naar hun bestemming rijden. Ook is er een slimme bandenpomp waarmee men gratis de bandenspanning op peil houdt. Ruim achthonderd gebruikers gaven het afgelopen jaar hun banden lucht en bespaarden 13 ton CO2-uitstoot en ruim 3588 liter brandstof.

De stroom die het Transferium opwekt, wordt ook gebruikt om de negentien elektrische bussen in de stad op te laten. Zo fungeert de parkeergarage als een batterij voor de stad, met plaats voor 1.100 auto’s en 240 fietsen van bezoekers van de binnenstad, werknemers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en voor natuurliefhebbers die erop uit willen trekken in natuurgebied de Moerputten of de Gement. Een groene start voor een Bosch bezoekje.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding