<p>Jim van der Zee deelt zijn persoonlijke verhalen in &lsquo;Starting the Engine 2&rsquo;.</p>

Jim van der Zee deelt zijn persoonlijke verhalen in ‘Starting the Engine 2’.

(Foto: Britt Crooswijk)

Jim van der Zee op theatertour bij 1931

Sinds Jim van der Zee in 2018 de talentenjacht ‘The Voice of Holland’ won, heeft hij niet stilgezeten. Hij trad op in theaters, stond in heel Nederland op festivals en bracht twee albums uit. Nadat zijn laatste album ‘Starting the Engine’ lovend werd ontvangen, kon een nieuw theateravontuur niet uitblijven. Op 16 oktober is Jim van der Zee te zien bij Cultuurstad Theaters in 1931, Brabanthallen.

DEN BOSCH - Zijn voorstelling werd afgelopen maart in PERRON-3 afgelast vanwege het coronavirus. Maar wegens succes gaat Jim voor de tweede keer op tour met ‘Starting the Engine’. Deze keer brengt hij nieuwe nummers en nieuwe verhalen naar het podium, maar laat ook covers horen van legendes die hem inspireren.

Met zijn camper toerde hij door heel Europa en Amerika en deed hij wat hij het allerliefst doet: muziek maken. Hij speelde in barretjes, op surfkampen en op zonnige pleintjes in verre oorden. Na de winst van ‘The Voice of Holland’ heeft hij inmiddels zijn vleugels uitgeslagen. Eigen muziek schrijven, produceren en dit kunnen delen met publiek. Op het podium, onder de theaterlichten, daar voelt Jim zich thuis.

Jim van der Zee: “Starting the Engine 2’ representeert voor mij een nieuw begin. Met het album kan ik laten horen waar ik nu sta, hoe ik mij heb ontwikkeld en wat ik heb geleerd. Ik geniet ervan dit live te kunnen brengen in de theaters en contact te hebben met het publiek. Het liefst wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ik gewoon in hun woonkamer sta te spelen. Of dat we rond een vuurtje muziek zitten te maken.”

“Tijdens mijn vorige theatertournee kreeg ik vaak te horen dat mensen mijn eigen nummers juist het leukst vonden. Die kant van mezelf wil ik nu meer belichten. Ik sta op het podium met drie fantastische muzikanten, een pianist, een drummer en een bassist. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is niet alsof je een CD opzet die toevallig heel goed klinkt, het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk!”

Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en leer Jim met zijn unieke, warme stem beter kennen in een intieme setting. Jim van der Zee is te zien op vrijdag 16 oktober in 1931 Brabanthallen, waar Theater aan de Parade en Mainstage onder de noemer ‘Cultuurstad Theaters’ meer dan 90 voorstellingen presenteren. Voor kaarten en info:

www.theateraandeparade.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding