<p>Astrid Sy verzorgt de workshop in het kader van de Kinderboekenweek en de Maand van de Geschiedenis. Foto: Lisa Zilver</p>

Astrid Sy verzorgt de workshop in het kader van de Kinderboekenweek en de Maand van de Geschiedenis. Foto: Lisa Zilver

(Foto: Lisa Zilver)

Workshop door Astrid Sy over ‘De brieven van Mia’

VUGHT - Schrijfster en Andere Tijden-presentatrice Astrid Sy geeft zaterdag 10 oktober om 13.30 en 15.00 uur een workshop voor kinderen vanaf 10 jaar in Nationaal Monument Kamp Vught. Haar kinderboek ‘De brieven van Mia’ staat hierbij centraal.

De 11-jarige Laila, hoofdpersoon van het boek, woont met haar moeder, broertje en zus in een asielzoekerscentrum in Almere. Ze is gevlucht uit Syrië, waar zij haar vader moest achterlaten. Laila mist hem verschrikkelijk en ze voelt zich somber in dit grijze, natte land. Maar als ze voor een vrijwilligersproject voor school moet opruimen bij de oude meneer Cohen, verandert alles. Op de zolder van de norse man stuit Laila op het mysterie van Mia, een Joods meisje dat brieven aan meneer Cohen schrijft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Laila bijt zich vast in de puzzel die de brieven vormen. Hoe zou het met Mia zijn afgelopen?

Workshop
‘De brieven van Mia’ laat kinderen nadenken over oorlog toen en nu. Schrijfster Astrid Sy komt naar Nationaal Monument Kamp Vught voor een speciale workshop waarin de thema’s worden behandeld die voorkomen in het boek. Kinderen leren over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en de burgeroorlog in Syrië, ze leren over de betekenis van vluchten, en ze maken kennis met begrippen als identiteit, diversiteit, vooroordelen, stereotype en discriminatie. De workshop duurt een uur. Vanwege de RIVM-richtlijnen is reserveren via nmkampvught.nl noodzakelijk. Deelname kost 4 euro voor kinderen van 10 tot en met 17 jaar.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding