Het embleem van Oeteldonk 2021. Ontworpen door Robin Bastens
Het embleem van Oeteldonk 2021. Ontworpen door Robin Bastens (Robin Bastens / Oeteldonksche Club van 1882)

Dit is het embleem van Oeteldonk 2021

OETELDONK - Het nieuwe OC-jaarembleem voor het bijzondere carnavalsjaar 2020-2021 is zaterdag 26 september digitaal bekend gemaakt. Het winnende embleem is ontworpen door Robin Bastens (35 jaar) uit Rosmalen. 

Met het thema ‘Oeteldonk, borrelt’ gingen vele creatievelingen aan de slag. 305 ontwerpen werden ingezonden en door een vakjury beoordeeld. Uiteindelijk is het embleem van Robin Bastens gekozen als winnaar. De jury vindt het ontwerp krachtig. Het borrelen van het moeras is duidelijk zichtbaar. Bastens ontwierp ook het jaarembleem 2016-2017 met het thema ‘Oeteldonk, daor zit meziek in’.

Corona
Vanwege Corona werd het embleem digitaal onthuld. Ondanks de onzekerheid die corona met zich meebrengt voor de viering van het komende carnaval is er toch een embleem. “Onze Hoogheid komt hoe dan ook op 14 februari”, vertelt Sabine Schouten – van Stiphout van het ministerie van Evenementen. “Hoe we hem en zijn Gevollug veilig kunnen ontvangen, daarover denken we nog na. Maar we gaan hem ontvangen. Dan moeten onze kielen en jasjes er picobello uitzien. Een nieuw embleem kan ook in dit Coronajaar daarom niet ontbreken.”

Te koop
Het nieuwe embleem met het vernieuwde echtheidskenmerk is nu te koop via www.hendrien.org en via andere verkooppunten. Op onze website oeteldonk.org vindt u een overzicht van al deze verkooppunten. Het jaarembleem van de Oeteldonksche Club van 1882 is te herkennen aan het papier met het logo en motto op de achterkant van het embleem. Wie  het originele embleem koopt, steunt daarmee het Oeteldonkse carnaval.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding