Foto:

Lintje voor Lidewijde Jongmans die duizenden baby’s ter wereld hielp

DEN BOSCH - De Bossche Lidewijde Jongmans (64 jaar) uit Den Bosch heeft vrijdag 25 september een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Jack Mikkers. Als Ridder treedt Jongmans toe tot de Orde van Oranje Nassau. Een blijk van waardering voor haar haar jarenlange werk als verloskundige en inzet voor betere verloskundige zorg in de regio.   

Lidewijde Jongmans is 37 jaar werkzaam geweest als verloskundige. Daarnaast was ze onderdeel van de commissie ‘Ongewenste intimiteiten’ in het Máxima Medisch Centrum. Vanuit haar zorgomgeving wordt gezegd dat Jongmans een ‘voorbeeldige plichtsvervulling’ heeft getoond en een ‘bijzondere taakopvatting’ heeft. 

Verbetering van zorg
In haar carrière heeft zij regulier duizenden vrouwen en hun partners bijgestaan tijdens het bijzondere moment van de geboorte van hun kind, naast de ontwikkeling van een scala aan extra activiteiten rondom de geboortezorg. Daarbij was haar focus de verbetering van de kwaliteit van de verloskundige zorg, zowel op het gebied van de organisatie van de verloskundige zorg als op de inhoud ervan.

Voorbeeld voor Nederland
Haar doel was een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan optimale verloskundige zorg in de regio Zuidoost-Brabant. Dat heeft zij mede met onderzoeken en vakinhoudelijke publicaties gedaan. Mede door haar inspanningen is de kwaliteit van de geboortezorg een voorbeeld geworden voor Nederland. Vanwege deze bijzondere verdiensten verdient Jongmans een pluim, en heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd haar te benoemen tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding