<p>Herman van Veen brengt zijn 75e verjaardag naar Cultuurstad Theaters en blikt terug op jaren herinneringen. &nbsp;Foto: Pim Ras</p>

Herman van Veen brengt zijn 75e verjaardag naar Cultuurstad Theaters en blikt terug op jaren herinneringen.  Foto: Pim Ras

(

Foto:Pim Ras

)

Herman van Veen blikt 75 jaar terug

Herman van Veen blikt vrijdag 18 en zaterdag 19 september terug op alle herinneringen die hij in zijn 75 jaar heeft gemaakt. In ’75 - Dat kan je wel zien dat is hij’ komen de mooiste liedjes aan bod en blikt van Veen terug op het verleden, trekt conclusies die het heden hem brengt en maakt een optimistische en tevens realistische voorspelling voor de tijd die komen gaat. Een prachtige show, want zoals NRC Handelsblad het mooi omschrijft: “Hoe vaak je Herman van Veen ook hebt zien optreden, hij blijft een fenomeen.”

DEN BOSCH - Ook al loopt het leven immers altijd anders dan gepland, de slingers van zijn versierde stoel zijn er niet zonder reden vrolijk overheen gedrapeerd. In de voorstelling komt alles aan bod, van ‘van Veense’ wijsheden tot de mooiste liedjes, zoals het publiek gewend is. En hij komt niet alleen, want hij wordt bijgestaan door zijn eigen gezelschap, waaronder violiste en zangeres Jannemien Cnossen, harpiste, percussioniste en zangeres Wieke Garcia, bassist en toetsenist Kees Dijkstra en componist en gitariste Edith Leerkes.

Van schrijver tot schilder
Van Veen haalt herinneringen op vanuit het verleden en neemt je mee naar de toekomst. Zo is van Veen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, heeft hij inmiddels meer dan vijfhonderd werken geschilderd, heeft hij talloze liedjes en boeken geschreven en is hij ook nog eens grootvader. Trouw schrijft over de artiest: “Nog altijd een genot om naar te kijken. Entertainment van grote klasse, zonder meer. Hiervoor past slechts een diepe buiging.”

Genoeg om over te praten
In ‘75 - Dat kun je wel zien dat is hij’ doet hij optimistische én realistische voorspellingen voor de toekomst en hij is nog niet van plan hier mee op te houden, kortom, er is genoeg om over te praten. “Los van wat krakende onderdelen en het regelmatig kwijt zijn van namen, beschouw ik deze tijd - ook al ben ik minder jong dan gisteren - als de beste van mijn leven”, zegt Herman van Veen over zichzelf.

Herman van Veen is te zien op vrijdag 18 en zaterdag 19 september in MAINSTAGE Brabanthallen, waar Theater aan de Parade en Mainstage de Brabanthallen onder de noemer ‘Cultuurstad Theaters’ meer dan 90 voorstellingen presenteren. Voor kaarten en info ga je naar de website van het theater: www.theateraandeparade.nl.

.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding