Minou Boshua en Eelco Smits (Minoux) zijn 'te gast' op het festival. Zij staan nu op de planken met hun show 'Niet de vaders'. Foto: K. Jonkers
Minou Boshua en Eelco Smits (Minoux) zijn 'te gast' op het festival. Zij staan nu op de planken met hun show 'Niet de vaders'. Foto: K. Jonkers (

Foto:Karin Jonkers

)

Festival zoekt antwoord op vraag: Wat werkt op Brabantse lachspieren?

DEN BOSCH - In zowel Den Bosch (12 september) als in Rosmalen (13 september) wordt het Festival van de Brabantse Humor gehouden. The Funniest Festival Ever op 12 september in Mainstage Brabanthallen richt zich op hedendaagse vormen van humor. Die moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend humorevenement. Bij Perron 3 in Rosmalen draait alles om de traditionele Brabantse humor, die de grondslag heeft gevormd voor veel cabaretiers.

Het Festival van de Brabantse Humor is een initiatief van de Brabantse Hoeders, een samenwerkingsverband van professionele vrijwilligers die zich inzetten voor de cultuur en de natuur van Brabant. Tijdens het Festival van de Brabantse Humor wordt op verschillende manieren het antwoord gegeven op de volgende vraag: wat werkt in Brabant op de lachspieren?

Grappige natuur
Een voorbeeld is de door de natuurfilmer en Brabantse Hoeder Mark Kapteijns gemaakte film ‘From Brabant with Love’ over hilarische voorvallen in de Brabantse natuur. Deze film gaat op 13 september in Rosmalen in première.

The Funniest Festival Ever is ontwikkeld onder leiding van Anna Uitde Haag. Zij is een Brabantse Hoeder en directeur van de Konings Theater Academie in Den Bosch, een opleidingsinstituut voor cabaret. In Rosmalen tekende de Brabantse Hoeder Cor Swanenberg voor het programma, geen onbekende op het gebied van de traditionele Brabantse humor.

Theo Verbruggen presenteert
Het evenement in Mainstage Brabanthallen bestaat uit een middag- en een avondprogramma, aanvang respectievelijk 13.00 uur en 20.00 uur. De presentatie is in handen van voormalig Journaal-journalist en Bosschenaar Theo Verbruggen. Het middagprogramma kent korte voorstellingen, workshops en humorchallenges. Het avondprogramma, dat wordt bijgewoond door commissaris van de koning Wim van de Donk, is een aaneenschakeling van humoroptredens van onder anderen Goos Meeuwsen, Minoux en Michiel Lieuwma. De entree van het middagprogramma en het avondprogramma kost ieder 17 euro.

Rosmalen uitverkocht
Biedt Mainstage Brabanthallen in deze coronatijd plaats aan 270 gasten per voorstelling, het kleinere cultuurcentrum Perron 3 kan veel minder mensen ontvangen, dit als gevolg van corona. Om toch maar zoveel mogelijk mensen een plezier te kunnen doen wordt de voorstelling twee keer uitgevoerd. Desondanks zijn beide voorstellingen nu al uitverkocht. Het was voor de Brabantse Hoeders niet mogelijk dit programma een jaar uit te stellen. Maar voor het Funniest Festival Ever op 12 september in de Brabanthallen zijn nog wel kaartjes verkrijgbaar.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding