<p>Studenten Jonne Schophuizen en Sefer Cinar hijsen de vlaggen. Sefer is als stagiair bij Heerkens van Bavel betrokken bij de nieuwbouw. </p>

Studenten Jonne Schophuizen en Sefer Cinar hijsen de vlaggen. Sefer is als stagiair bij Heerkens van Bavel betrokken bij de nieuwbouw.

(Foto: )

De vlag mag uit; hoogste punt bouw KW1C bereikt

DEN BOSCH - De nieuwbouw het Koning Willem I College heeft zijn hoogste punt bereikt en dus mag de vlag uit. KW1C-studenten Jonne Schophuizen en Sefer Cinar namen die taak vrijdag 4 september op zich voor het voorspoedig vorderende project met de unieke houtconstructie. De definitieve oplevering staat gepland op 1 juni 2021 en kan dus per schooljaar 2021-2022 in gebruik worden genomen.

Tijdens deze hete zomer werkten de bouwvakkers van Heerkens van Bavel gestaag door en bereikten het hoogste punt, 24 meter boven het maaiveld. Een traditionele mijlpaal in de bouw en, zoals de eeuwenoude traditie het voorschrijft, het net zo traditionele moment voor de opdrachtgever om de bouwvakkers te voorzien van een aantal glazen pannenbier.

Uniek in Nederland
De grote blikvanger van dit project is de houten hoofddraagconstructie van het entreegebouw. De nieuwbouw bouwt voort op de structuur van de bestaande bouw. “Een dergelijk onderwijsgebouw is uniek in Nederland”, licht schoolbestuurder Cor van Gerven toe. “Door de flexibele indeling is het gebouw goed aan te passen om ook in de toekomst het best mogelijke onderwijs te huisvesten.”

Hergroeibaar
De bouw speelt met het idee van een circulaire economie, legt Peter Kamermans van bouwer Heerkens van Bavel uit: “We gebruiken biobased bouwmaterialen zoals Scandinavisch hout in de dragende constructies en de kenmerkende spanten. Natuurlijke materialen die op korte termijn hergroeibaar zijn.”

In het nieuwe gebouw vestigen zich de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign en het Vavo-College.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding