Foto:
aangeboden door BOXSS

Je woning verbouwen: 4 praktische tips

Een verbouwing komt vaak met geweldig mooie eindresultaten: maar de weg naar het eindresultaat is vaak langer dan verwacht. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de verbouwing soepel te laten verlopen én voor zo min mogelijk onverwachte verrassingen te komen staan. We geven je dan ook graag een aantal praktische tips.

1. Huur een opslagruimte

Een opslagruimte kan je ontzettend veel gedoe schelen en zorgt ervoor dat je de ruimte hebt om de verbouwing soepel te laten verlopen. Kies voor een opslagruimte in de buurt zodat je niet al te lang hoeft te reizen om je spullen na de verbouwing weer op te pikken. Maar kies niet voor zomaar de eerste de beste opslagruimte: je kunt in steden als Den Bosch opslag vinden die voor je wordt opgehaald en na de verbouwing zelfs weer wordt thuisbezorgd. Kun jij jezelf lekker op de verbouwing blijven concentreren. Wat wil je nog meer?!

2. Maak een duidelijk plan

Weet wat je wilt en wat de plannen zijn: zo voorkom je onverwachte kosten of een plotseling tijdsgebrek. Neem de tijd om een duidelijk plan van aanpak uit te werken en probeer met zoveel mogelijk dingen rekening te houden. Kijk naar wat je wilt, wat de mogelijke kosten zijn, hoe je het aan gaat pakken, wie wat gaat doen, wat je kunt doen in geval van een ongelukje (denk aan waterschade, storm, etc) en hoeveel budget je opzij kunt zetten voor eventuele onverwachte kosten. Hoe beter je jezelf voorbereidt, hoe soepeler de verbouwing zal verlopen.

3. Vraag op tijd vergunningen aan

Er bestaat een kans dat je vergunningen nodig hebt om een bepaald onderdeel van de verbouwing uit te mogen voeren: de plaatsing van een dakkapel of het bouwen van een aanbouw bijvoorbeeld. Doe vooraf voldoende onderzoek en kijk of je inderdaad vergunningen nodig hebt. Is dit het geval? Vraag ze dan op tijd aan. De aanvraag kan best wat tijd in beslag nemen!

4. Check je verzekering

Wat als je iets kapot laat vallen, verf over de nieuwe bank giet of per ongeluk een raam intikt? Wordt dit gedekt door je verzekering wanneer je aan het verbouwen bent? Neem even contact op met je verzekeraar en bespreek alle mogelijke scenario’s zodat je weet wanneer er dekking is, en wanneer je de schade voor eigen rekening moet nemen.

Heb jij recent nog een verbouwing gehad? Wat heeft je het meeste geholpen?

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding