Citizen K. bijt het spits af tijdens Cultuurstad Theaters in 1931 de Brabanthallen Foto: Sanne Peper
Citizen K. bijt het spits af tijdens Cultuurstad Theaters in 1931 de Brabanthallen Foto: Sanne Peper (Foto: Sanne Peper)

Citizen K: een voorstelling over identiteit bij 1931

DEN BOSCH - Sadettin Kirmiziyüz bijt het spits af in 1931 van de Brabanthallen met zijn voorstelling Citizen K. Hij is geboren en getogen in Zutphen en gaat samen met multi-instrumentalist Kasper Schellingerhout op zoek naar de betekenis van het woord dat hem opgedrongen is: identiteit.

Sadettin Kirmiziyüz gaat op 11 september aan de slag met de vraag waarom identiteit anno 2019 zo’n belangrijke rol speelt in ons leven. Om hier antwoord op te geven, ontleedt Kirmiziyüz zijn eigen identiteit. Aan de hand van een lijst met 254 punten maken we een reis door zijn leven en de moderne geschiedenis van Nederland.

De voorstelling Citizen K. van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

“Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.” – NRC****

Citizen K is te zien op vrijdag 11 september in Cultuurstad Theaters: 1931 in de Brabanthallen. Voor kaarten en info ga je naar www.theateraandeparade.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding