• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Nieuw initiatief voor jong muziektalent: de Jazzclass Discover Band

dinsdag 13 september 15:15 uur

Ben jij gezegend met een flinke dosis muzikaal talent, maar kun je wel wat extra podiumervaring en begeleiding gebruiken? Dan is de Jazzclass Discover Band van dirigent Richard Beeren zeker iets voor jou! Kom op zaterdag 17 september om 11.00 uur naar muziekcentrum PopEi in het Klokgebouw 300 in Eindhoven (StrijpS) voor de introductiesessie, waarbij muzikale improvisatie centraal staat. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

REGIO - Jazzclass Discover Band is een gloednieuw initiatief dat passievol en gedreven jong muzikaal talent een podium biedt om te groeien en te excelleren. Enthousiasme en drive voeren daarbij de boventoon. De muziekstijlen die wekelijks aan bod komen zijn zeer divers. Van jazz, funk, pop, tot bebop en freestyle aan toe. "Nobody owns jazz, dus alles is mogelijk", aldus initiatiefnemer Richard Beeren: "De nadruk ligt op improvisatie. En vooral: laat het gewoon gebeuren, want iedereen kan improviseren. Vergeet dat niet!"

De leeftijd waarop de Jazzclass Discover Band zich richt, ligt zo ongeveer tussen de 10 en 40 jaar. Het is wel de bedoeling dat deelnemers over voldoende muzikale vaardigheden beschikken en vooral heel veel passie hebben voor muziek! Aanstaande zaterdag is er ter kennismaking een 1 uur durende introductiesessie bij PopEi en de week erna – op zaterdag 24 september van 10.00 tot 12.00 uur – start de eerste wekelijkse sessie. Geef je snel op, dan hoef je geen seconde te missen. Aanmelden voor de introductiesessie kan via de website www.jazzclass.nl.

Naast de oefensessies met de Jazzclass Discover Band biedt Richard Beeren ook privélessen voor trompet en andere koperen blaasinstrumenten, als ook jazz- en improvisatielessen voor alle muziekinstrumenten. In de lessen is veel aandacht voor de klassieke techniek van het embouchure, maar ook voor de manier van spelen van de moderne muziek en de bijbehorende technieken. Richard bereidt je voor op alle onderdelen die aan bod komen tijdens het toelatingsexamen voor conservatorium. Denk hierbij onder andere aan ritmisch, melodisch en harmonisch solfège.

Over Richard

Richard Beeren uit Eindhoven is al ruim dertig jaar met veel genoegen dirigent. Momenteel is hij onder andere muzikaal leider van Big Band Nuenen en de South-East Bigband uit Valkenswaard. Daarnaast wordt Richard regelmatig gevraagd als gastdirigent bij big bands uit het hele land. Ook als workshopleider heeft hij al vele bijzondere muziekprojecten mogen begeleiden. Op de website www.jazzclass.nl staat zijn uitgebreide biografie.


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding