• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Marcel Bax wil zijn werk afmaken

dinsdag 27 september 11:13 uur

VALKENSWAARD - Hij dacht zelf om op korte termijn met pensioen te gaan na een arbeidsintensief leven. En toen stond Theo Geldens, fractieleider van H&G, bij hem op de stoep met de vraag of hij eventueel bereid was om wethouder te worden. Nu wil Marcel Bax nog een termijn door om zijn werk af te maken.

"Ik hoor wel eens in de wandelgangen: 'die Bax is een aardige man, maar je ziet hem zo weinig'. Dat kan ik verklaren omdat mijn portefeuille bestaat uit financiën, eigendommen, informatie en automatisering, personeel en organisatie en milieu. Dat zijn bijna allemaal onderwerpen waarmee je minder snel naar buiten treedt. Daarnaast heb ik de verantwoording voor de projecten Dommelkwartier dat nog veel nazorg vraagt, Dommelen-Zuid (verkeer) en het Masterplan Centrum. Het merendeel van het werk wordt achter de schermen gedaan en spreekt daardoor de inwoners minder aan. Maar ik kan iedereen verzekeren", zegt Bax, "dat er hard wordt gewerkt door een geweldig team dat onder meer waakt over de 'centjes' van de gemeente Valkenswaard. Het is natuurlijk voor een wethouder van financiën moeilijk om noodzakelijke bezuinigingen door te voeren zonder dat de inwoners dat in hun portemonnee voelen. Toch is dat ons gelukt. Ik ben er dan ook trots op dat de afgelopen zes jaar de lasten voor de inwoners niet zijn gestegen. En welke gemeente in de regio kan dat ook zeggen?"

Marcel Bax wil dus ook na 2018 zijn werk af kunnen maken. "Dat geldt zeker voor het Masterplan Centrum, een visie op het centrum van Valkenswaard 2030, waarvan een deel reeds in uitvoering is en in fasen verder wordt gerealiseerd. Dat heeft overigens zijn tijd nodig waarbij ik er vanuit ga", zegt Bax, "dat kwantiteit minder belangrijk is als kwaliteit, met andere woorden: snel veel doen hoeft niet altijd goed te zijn. Natuurlijk is het eindpunt van dat Masterplan nog ver weg maar toch ben ik van mening dat men juist over dit soort grote projecten vroeg met de burger in gesprek moet gaan. En dat standpunt geldt natuurlijk voor alle partijen die allemaal een nog beter Valkenswaard willen realiseren."


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding