• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Spectaculaire en bijzondere proef voor jachthonden

dinsdag 13 september 10:08 t/m dinsdag 20 september 10:08 uur

De jachthondenopleiding van de Koninklijk Jagersvereniging, gewest Brabant, afdeling De Kempen, houdt zaterdag 17 september haar 31e jachthondenproef. 72 honden uit Nederland en België strijden om dan het felbegeerde KJV A, B of C diploma.

REGIO - De jachthonden leggen minimaal 8 proeven af waarbij de jachtpraktijk wordt nagebootst. De proeven wordt gehouden op het terrein van de Eurocamping, gelegen aan de Zwembadweg 1 in Vessem. Ook enkele landbouwers hebben hun grond beschikbaar gesteld. De 31e jachthondenproef begint om 08.30 uur en de toegang is gratis. Voor het spectaculaire waterwerk hebben de organisatoren de beschikking over een grote L-vormige vijver van maar liefst 80 x 80 meter én 35 meter breed.

Onmisbaar

De aan de jachthondenproef deelnemende jonge honden hebben alle een intensieve training van ongeveer een half jaar achter de rug. Zij proberen zaterdag 17 september het B en C diploma te behalen. De wat oudere honden hebben het B en C diploma als behaald en gaan op voor het A diploma. Vele jagers zijn overigens in het bezit van een 'gediplomeerde' jachthond. Het behoeft geen verdere uitleg, dat bij de uitoefening van de jacht een goed getrainde hond absoluut onmisbaar is.

Jachtgenen

Opmerkelijk is overigens, dat steeds meer 'niet-jagers' en dan vooral vrouwen een jachthond aanschaffen en de jachthondenopleiding volgen. Favoriete rassen zijn de Heidewachtel en de Vizsla. Ongeveer 90 % van de cursisten jaagt niet, maar gaat in training om aan de 'jachtgenen' van de hond tegemoet te komen. Daarnaast vinden niet-jagers het steeds leuker om resultaatgerichte proeven te lopen. Daar kunnen ze dan nog even mee verder, want behalve voor het KJV A,B en C-diploma kun ook nog getraind worden voor het A en B diploma meervoudige apporteerproeven, MAP, workingtests en veldwedstrijden. De zelfopleiding jachthonden begint weer in maart 2017, inschrijven vanaf januari via e-mail.

jachthondenopleiding-dekempen@live.nl


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding