• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Theater
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Cursus-Workshop

Lezing over schilder Jeroen Bosch

donderdag 13 oktober 20:00 t/m 22:00 uur

Vruchten van de zonde in de kunst!  ‘Tuin der Lusten’ Jeroen Bosch.

Donderdag 13 oktober  Johanneskerk 20.00 uur Lichtenvoorde Toegang gratis

Op deze avond vertelt de deskundige op dit gebied mevrouw Dr. Sophie Oosterwijk over de geheimen van Jeroen Bosch. Dit gaat met beelden en uitleg.

Zij heeft zich gespecialiseerd in middeleeuwse kunst en werkte aan universiteiten in onder andere Engeland en Schotland. In haar verhaal staat het drieluik ‘Tuin der Lusten’ centraal. Een voorstelling van hel, hemel en aarde. Twee grote tentoonstellingen werden aan zijn werk gewijd omdat hij 500 jaar geleden overleed. In den Bosch en in Madrid. Kenmerkend voor zijn werk zijn de bijzondere visioenen. De eigenaardige duiveltjes die overal opduiken. Tegelijk weerzinwekkend en boeiend. En raadselachtig en mysterieus.

Aan de hand ervan zal zij proberen ons een beetje in te wijden in de geheimen van die wonderlijke schilder Jeroen Bosch. Geboren als Jheronimus van Aken. Joen in het kort. Vrijwel alle familieleden Van Aken schilderden. Maar zoals Jeroen dat ging doen was volkomen nieuw. Er is niet zo heel veel bekend over hem. Soms wordt aangenomen dat de stadsbranden, die op veel van zijn schilderijen te zien zijn, te maken hebben met de grote stadsbrand van den Bosch in 1463 waarbij 4000 huizen verwoest werden. Maar of hij dat echt meemaakte is niet bekend. Ongeveer vanaf 1490 ging hij zijn werken signeren met Hjeronimus Bosch.    

Toegang gratis (vrijwillige bijdrage) Koffie/thee € 1,00

Leiding Dr. Sophie Oosterwijk Locatie Johanneskerk Lichtenvoorde Datum donderdag 13 oktober  Tijd 20.00 - 22.00 uur Info Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl


deel deze activiteit

Locatie

Johanneskerk
Leersum
Lomboklaan 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding