• Alles
 • (5)
  Film
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

Boomgaardeniers gezocht

dinsdag 27 september 14:16 uur

Wie wil zich inzetten voor een mooie dorpsboomgaard in Yerseke? Heeft u kennis van fruitbomen of wilt u leren hoe u de snoei van oude rassen kunt doen? Kom dan meedoen bij 't Of van Iese; de nieuwe dorpsboomgaard in Yerseke.

Yerseke - In de wijk Moerzicht is begin dit jaar een boomgaard geplant, die bedoeld is voor en door bewoners. De eerste fruitbomen zijn door  -toen nog- burgemeester Huisman samen met schoolkinderen van de Kerstenschool en het Kompas geplant. 

Nu ligt er een boomgaard, die uit kan groeien tot een mooie plek waar bewoners en passanten een vers appeltje of peertje kunnen proeven. Na een paar jaar is de boomgaard een plek waar bewoners samen kunnen oogsten en hun zelfgebakken appeltaart laten proeven…. mmm! 

ONDERHOUD

Maar …….voor het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Een boomgaard vraagt wel onderhoud, al is het geen wekelijkse activiteit. Een groepje geïnteresseerden gaat binnenkort samen aan de slag en SLZ en de gemeente Reimerswaal zoeken bewoners om daarbij te helpen! Een boomgaard is een mooi karakteristiek element in het landschap en met wat kennis van snoei en onderhoud wat ze graag met anderen delen, kunnen ze samen een prachtige plek creëren. 

Wie vindt het leuk om hier aan mee te doen? Ook als u belangstelling heeft of eerst gewoon mee wilt kijken, bent u welkom. Meld u dan aan! 

De eerste stappen voor deze boomgaard zijn gezet door gemeente Reimerswaal samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). En nu gaan ze samen met bewoners ermee verder.

WAT GAAN ZE DOEN

Op woensdag 5 oktober om 16.00 uur gaan ze met ieder die belangstelling heeft een kijkje nemen bij de boomgaard met oude fruitrassen aan de Hogeweg. Ze lopen er een rondje en bekijken dan samen wat er aan beheer gedaan kan worden. Er zijn leuke plannen, maar zeker is dat wie er op 5 oktober bij is, mee kan denken in wat ze er nog meer kunnen doen, zoals oogstdagen, natuureducatie voor scholen, vogelhuisjes of insectenhotels maken en ophangen. Een leuk moment om kennis te maken met andere mensen en ideeën te geven, zodat ze samen in de toekomst de vruchten ervan kunnen plukken. Dan gaan ze ook samen actief aan de slag met het ophangen van naambordjes bij de fruitbomen, zodat ieder de soorten en rassen kan zien. Iedereen is van harte welkom op 5 oktober om 16.00 u bij deze eerste activiteit. Op donderdag 27 oktober organiseren ze vanaf 9.30 uur een gezamenlijke snoeiochtend onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. De dorpsboomgaard is ook buiten de plant-, snoei-, en plukdagen vrij toegankelijk voor wandelaars. Een ontmoetings- en belevingsplek waar iedereen van kán en mág profiteren. Ze nodigen alle bewoners van Yerseke uit om mee te doen in de werkgroep. 

AANMELDEN

Spreekt het project u aan, wilt u samen buiten werken en wilt u op 5 of 27 oktober erbij zijn, meld u dan aan bij: sylvia.tuinder@landschapsbeheerzeeland.nl.

Meer informatie: www.landschapsbeheerzeeland.nl  


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding