• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Theater
 • (3)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

In de Bibliotheek: gratis mini-magazine voor ouders

vrijdag 16 september 13:26 uur

BIEB magazine boordevol tips en trucs over (voor)lezen!

Het succes van BIEB magazine krijgt een vervolg. De vijfde editie van het gratis magazine staat helemaal in het teken van leesplezier. Het blad is vanaf 19 september op te halen in de vestigingen van de Bibliotheek en is ook digitaal te lezen op www.biebmagazine.nl

Plezier in lezen

In deze 5e editie van BIEB magazine staat leesplezier centraal. Als kinderen met plezier lezen, lezen ze meer en vaker – en dat is uiteindelijk het belangrijkste om een goede lezer te worden. Maar hoe maak je op een positieve manier thuis ruimte voor (voor)lezen? Hoe voer je gesprekken over boeken? Op welke manier kun je nog meer met taal bezig zijn? Wat kun je doen als je kind geen goede lezer is? Welke apps zijn leuk en goed? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in het vierenveertig pagina’s tellende magazine voor ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar.

Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld

Door zowel bekende Nederlanders, kinderen, bibliotheekmedewerkers als ouders aan het woord te laten, wil de Bibliotheek inspireren om thuis volop met (voor)lezen aan de slag gaan. Zo vertelt de bekroonde schrijfster Tosca Menten over haar boeken en ook journalist Tako Rietveld (Jeugdjournaal) komt voorbij. Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten gaat in op de kracht van verhalen en Arjen Robben vertelt dat voetbal en lezen heel goed samengaan. In het blad is ook ruim aandacht voor digitaal lezen, een leuke en goede manier om met taal bezig te zijn.

Kennismaking met de Bibliotheek

In het magazine wordt helder uitgelegd hoe je gebruik maakt van de Bibliotheek, de catalogus en de apps, want ook ouders die geen lid zijn mogen de glossy ophalen!


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding