• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Op pad met de boswachter

dinsdag 27 september 13:33 uur

NEERIJNEN – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen gaat op donderdag 29 september samen met natuurliefhebbers op zoek naar paddenstoelen in het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Veel soorten

Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, kunnen de wandelaars veel paddenstoelen vinden. Ooit zijn er in het parkbos 285 verschillende soorten geteld. Paddenstoelen zijn de 'vruchten' van de 'plant' die onder grond, in een boom of op een dode tak zit. De paddenstoel moet sporen (zaad) maken en er voor zorgen dat de wind ze mee kan nemen naar een andere plek. De rol van de paddenstoelen in het ecosysteem is van groot belang. De boswachter besteedt daar onderweg aandacht aan.

Kosten

De tocht start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 12,50 euro per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van hun GLK pas. De wandeling start op de parkeerplaats van Stroomhuis Neerijnen.

Informatie

Belangstellenden die meer informatie nodig hebben kunnen contact opnemen met Anton van der Velde, via tel. 06-16651048 of bel naar Jan Taat, tel. 06-83086024. Reserveren is noodzakelijk, dit kan via de website van Geldersch Landschap & Kasteelen:

www.glk.nl/evenementen


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding