• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Zingend op weg naar Rosmalen

woensdag 21 september 14:29 uur

Een fietspad waar je ongegeneerd zonder schaamte ongehinderd kunt zingen. Dat is het idee achter het Zangfietspad. In 2013 lanceerde de Utrechtse kunstenares Mapije de Wit dit fenomeen en inmiddels zijn we toe aan de achtste locatie in Nederland waar gezongen mag worden tijdens het fietsen.

DEN BOSCH- Vrijuit zingen, zonder gehinderd te worden door passanten en vooral je liedje kunnen uitzingen, ook als er iemand aankomt. Dat kan natuurlijk ook wel op een regulier fietspad, maar het gevoel op een zangfietspad is toch net even iets anders, aldus initiator Tryntsje van Vessem (63) en bestuurslid van het Barbershopkoor Duketown Ladies. Zij heeft het verzoek ingediend bij de gemeente om een zangfietspad te lanceren en de gemeente vond dat een leuk idee.

Het zangfietspad komt te liggen van station Den Bosch Oost via het Bevrijdingspad naar de Deken van Roestellaan in Rosmalen. Het pad wordt veel gebruikt door scholieren, maar dan moeten zij wel even hun oordopjes uitdoen aldus Tryntsje. Zelf heeft ze het fietspad al getest. Al komt er soms een trein voorbij en is het autoverkeer op de Stadionlaan eveneens een storende factor, toch is zij tevreden met de gekozen locatie.Het idee van het zangfietspad is bij Tryntsje van Vessem ontstaan toen ze op Facebook een filmpje van Omroep Brabant zag over de opening van het zangfietspad in Dongen. Ze dacht gelijk: "Dat moet een fietsvriendelijke stad als Den Bosch ook hebben." En voor het Barbershopkoor Duketown Ladies, waar zij bestuurslid van is, zou het een ideale warming-up zijn naar de repetitieavonden. De keuze voor het Bevrijdingspad is tweeledig. Ten eerste heeft zingen een bevrijdende werking en het heeft een historische reden. Het 53e Welsh regiment liep er in oktober 1944 overheen bij de bevrijding van 's-Hertogenbosch. Zij zongen toen de "March of the men of Harlech". Deze mars wordt nu gebruikt als 'inzinger' bij het korenfestival Den Bosch Goes A Capella op 25 september in Perron 3. Start van het zangfietspad is op zondag 25 september om 10:00 uur op de parkeerplaats van De Annenborch in Rosmalen.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding