• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Een ronkend festival van formaat

zaterdag 17 september 10:00 t/m 17:00 uur

Wat ooit begon met wat oude tractoren en auto's bij De Woord in Corle is inmiddels een festival van formaat. Het Oldtimerfestival Meddo, dat zaterdag 17 en zondag 18 september voor de 23e keer wordt gehouden, is volgeboekt.

Meddo - Sinds 2001 houdt bestuurslid Johan Zweerink van Stichting Contactgroep Achterhoek zich voornamelijk bezig met de promotie van het evenement binnen de oldtimerclubs. "Destijds liep het aantal bezoekers terug en ben ik begonnen met het maken van de bekende gele flyers die ik uitdeelde op oldtimerfestivals. Dat had effect zowel qua bezoekersaantal als bekendheid van ons festival. Op een gegeven moment hadden we zelfs 5600 betalende bezoekers."

Wanneer is een vervoermiddel een oldtimer? Zweerink: "Ruw gezegd moet een oldtimer zo'n 25 jaar oud zijn, maar er zijn ook festivals waar ze auto's van vóór 1978 oldtimers noemen. In dat jaar zijn de zwarte kentekens veranderd in gele."

In totaal zijn er 680 tractoren, 60 vrachtwagens, 150 personenauto's te bewonderen op het imposante festivalterrein. Daarnaast nog motor- en bromfietsen, stationaire motoren en andere voertuigen. Daarnaast is er een onderdelen- en hobbymarkt. "We hebben zo'n 600 meter aan kraampjes met brocante, antiek, curiosa en streekproducten en ook voor de kinderen is er van alles te doen."

Trots

Zweerink is trots op de komst van het Mobiel Grafisch Museum naar Meddo. "Een conservator gaat in op de ontwikkeling van de boekdrukkunst aan de hand van onder meer een handdegel en letterkast. Ook wordt het zetten met losse loden letters gedemonstreerd. Het publiek kan bierviltjes met eigen naam laten drukken tegen 3 euro voor 10 stuks.

Zaterdag is er een officiële competitiewedstrijd van de Nederlandse MicroPulling Organisatie, waarbij radiografisch bestuurde kleine trekkers op een baan van 20 meter strijden om de titel. Het is eigenlijk tractorpulling maar dan in het klein maar wel met een verbrandingsmotor."


deel deze activiteit

Locatie

Oldtimerfestival
Meddo
Illegoorweg 2 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding