• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

87ste Bloemencorso Lichtenvoorde is écht genieten

dinsdag 13 september 12:32 uur

Zondag stond het publiek in dikke rijen langs de kant om het 87e bloemencorso door de straten te bewonderen. Kenmerkend dit jaar was de enorme verscheidenheid aan ontwerpen. 'Het zijn allemaal winnaars', oordelen toeschouwers

Lichtenvoorde - Stuk voor stuk zijn het kunstwerken die langskomen. De een vol techniek dat vergelijkbaar is met die van een kermiswagen en de ander laat een corsowagen tot leven komen door mensenkracht. Dit jaar veel figuratie die aan het ontwerp een eigen verhaal geeft. Nieuw zijn de experimenten met LED-licht.

Op de zondagmiddag schijnt een zon overgoten op de wagens waardoor het bij Cool Colours van Van Reedestraat niet helemaal uit de verf komt. In de avonduren op het tentoonstellingsterrein is de toepassing des te meer sprookjesachtig.

Dit geldt ook voor de corsowagen van Groep Rensing met 'Gestreept'. De open structuur van twee zebra's bestaat uit een opzet van alleen zwarte strepen die gestoken zijn met Arabian nights (zwarte dahlia). Aan de binnenzijde zijn witte dahlia's gestoken. 'Is het nu zwart of wit? Of toch gestreept?', kijkers worden optisch bedrogen. Op het tentoonstellingsterrein is 'Gestreept' door de lichteffecten favoriet bij de fotomakers.

Brutus

Opvallend is de verschijning van Brutus de bulldog. De wagen van De Lummels maakt indruk als de hond zich opricht en bruut begint te blaffen als je op het knopje drukt. De Lummels sliepen voor de techniek op veldbedden bij de bouwlocatie. Een marathon in de race tegen de klok om de beweging voor de corso-optocht voor elkaar te krijgen. Dat lukte op de allerlaatste minuut. Zondag in de optocht was van die zorg niets te merken. Brutus imponeert als hij uit zijn slaap wordt gehaald, zijn tanden laat zien, gromt en blaft. De wagen wordt op dat moment flink hoger en zakt weer als Brutus braaf gaat liggen.

'Groene vingers' van Teeuws is de andere publiekstrekker. Er is veel groen alternatief gekozen in mos, bladeren en dennengroen naast het gebruik van dahlia's. Alles is in grote rondingen weergegeven op eveneens ronde schilden. Als de vrouw haar handen opent, brengt ze kleur aan de omgeving. De schilden 'bladeren' open en laten de kleuren van de seizoenen zien.

Zieuwentseweg neemt de corsobezoekers mee naar 'de Werf' in de periode van de VOC. Voor de arbeiders waren de omstandigheden alles behalve veilig. Het stukje theater dat laat een heel verhaal zien. De Boschkempers bedachten een variatie op alsmaar bekeken worden gedurende de optocht. 'Gluurders' bekeken de mensenmassa. Er waren veel meer toeschouwers dan bij de vorige edities.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding