• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

SBS6 maakt televisieopnames van drukte op Babberichseweg

dinsdag 27 september 10:40 uur

SBS6-presentator André van der Toorn moest afgelopen vrijdag vroeg uit de veren. Er stonden opnames gepland van de Babberichseweg voor het nieuwe seizoen van De gevaarlijkste wegen van Nederland.

ZEVENAAR - Momenteel zijn de opnames van het tweede seizoen van het SBS6-programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland in volle gang. Het programma, gepresenteerd door André van der Toorn. Dit programma belicht, zoals de titel al doet vermoeden, de gevaarlijkste wegen van Nederland. De onveiligste verkeerslocaties van ons land komen in het televisieprogramma aan bod. Deze variëren van onoverzichtelijke kruisingen tot onbemande spoorwegovergangen en zogenoemde dodenwegen.

 

Vroeg uit de veren

Afgelopen vrijdagmorgen was presentator André van der Toorn met zijn crew al om zeven uur 's ochtends aanwezig op de Babberichseweg. Deze weg is bij de omwonenden al jarenlang een doorn in het oog vanwege de vele ongevallen en gevaarlijke situaties die daar regelmatig plaatsvinden. Dat komt deels door de drukte van de vele auto's en vrachtauto's die over de weg razen, maar ook door de vaak veel te hoge snelheid waarmee de voertuigen rijden.

 

Dodelijke afloop

In de loop der jaren zijn er al ontelbare ongelukken geweest op de Babberichseweg, soms zelfs met dodelijke afloop, en dat heeft de redactie van het SBS6-programma doen besluiten om tijdens één van de aanstaande afleveringen van het tweede seizoen van De Gevaarlijkste Wegen van Zevenaar stil te staan bij de Babberichseweg en de N336.

Actiegroep

Tijdens de opnames op vrijdagmorgen zijn beelden gemaakt van het drukke verkeer op de Babberichseweg en de N336. Verder zijn er omwonenden geïnterviewd en weggebruikers van de Babberichseweg is om hun mening gevraagd. Ook heeft presentator André van der Toorn zelf ondervonden hoe moeilijk het was om met een fiets met camera de Babberichseweg over te steken. Hij sprak ook met Babberichseweg-bewoner Ralph Kleinpenning die André te woord stond namens de actiegroep De Babberichseweg trap op de rem.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding