• Alles
 • (1)
  Overig
 • (3)
  Lezingen
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (3)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Poëzie: Letterbekken LIVE! - Vleeshouwers

woensdag 21 oktober 19:00 uur

Foto: Made by Jane

Letterbekken LIVE! Vanuit het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade, heeft Letterbekken twee unieke Bossche projecten op het programma staan. De 4 liederen die 4 Bossche dichters schreven voor het Witte Vleugel project van Bosch Parade, worden hier nog eens live uitgevoerd. Daarnaast hebben we de primeur van de uitkomst van het doorgeefgedicht Mag ik je leeftijd even lenen?van Kameraden Den Bosch. Geschreven door maar liefst 16 Bossche gelegenheidsdichters, voorafgegaan door Stadsdichter Doeko L.

Presentatie doorgeefgedicht Mag ik je leeftijd even lenen?

Kameraden Den Bosch nam het initiatief voor het schrijven van een kettinggedicht, waar Stadsdichter Doeko L. de eerste strofe schreef.

Steeds twijfel ik vooruit en terug

soms zie ik maar wat het heden was

Eigenlijk stop je nooit met groeien,

totdat je in je leeftijd past.

Jong en oud schreef mee aan dit doorgeefgedicht. Dit leverde verrassende, verschillende inzichten en taalgebruik op. De bezoekers en bewonderaars van het Kameraden Café schreven in de zinderende Bossche zomer met veel plezier mee.

1

Tijdens Letterbekken LIVE! presenteert de Stadsdichter Doeko L. de primeur van dit mooie bouwwerk! Ook de dichters zelf zijn natuurlijk aanwezig!

Witte Vleugel liederen Boschparade

Tijdens de Bossche Zomerdreef een wonderlijke witte vleugel door de Bossche wateren. Het was de witte vleugel van kunstenaar Bert Vogels. Achter de piano zat Martin Peulen, die op composities van Loes Reiling, de teksten van dichters Marion Kerkhof, Jeanine Hoedemakers, Friso Woudstra en Doeko L. zong. Zij schreven de teksten naar aanleiding van hun ontmoetingen met bewoners van Nieuwehagen.

Bij Letterbekken LIVE! luisteren we naar de 4 liederen van de dichters, voorgedragen, gespeeld en gezongen door de dichters zelf! Beleef dit unieke project nogmaals bij ons !

Stadsdichter Meijerijstad Rick Terwindt

Hij is Stadsdichter Meijerijstad (Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode). Terwindt draagt het liefst vol overgave voor. Oog in oog met het publiek, om te mogen zien hoe elk gedicht een uniek vervolg krijgt. Als Stadsdichter is hij graag wekelijks, zichtbaar betrokken bij mooie en maatschappelijke projecten en evenementen. Zo is hij betrokken bij het project ‘Dat Wat Blijft’. Een reizend cultuurhistorisch kunstproject en tentoonstelling. Rick is misschien wel de eerste dichter ooit die met een dichtbundel debuteert die i.s.m. 400 jeugdige dichters is geschreven. En er is meer, leer hem maar kennen!

Rick Kewal Gademann

De Arnhemse Rick Kewal Gademann schrijft al zo lang als hij zich kan herinneren. Met pen, zonder pen. Ook zonder pen en papier is hij dichter; in alles wat hij doet, ziet en aanraakt. Het is als een tweede natuur. Hij leeft er voor en droomt er over. Als de man achter Collectief Rauw, is hij actief als organisator van verschillende projecten, waaronder het maandelijkse ‘Grab them by the Poëzie’ in Arnhem. Zijn gedichten zijn gevoelig, persoonlijk. Vol stiltenissen die voelen als een rake verflaag op een nog leeg schildersdoek. Bij Letterbekken staat hij op toneel met een danseres, die zijn gedichten nog visueler maken dan ze al zijn.

Presentatie: Renk van Oyen.

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/events/646559289336741

Het evenement op onze site: https://www.letterbekken.nl/event/letterbekken-live-vleeshouwers/

Aanvang programma: 19.00 uur tot 22 uur;

Locatie: Werkwarenhuis. Tramkade 22-24 in Den Bosch.

Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage gewaardeerd.

Letterbekken volgt nauwgezet de coronamaatregelen die gelden voor ruimtes als het Werkwarenhuis. Max. 30 personen kunnen naar binnen.


deel deze activiteit

Locatie

Werkwarenhuis
's-Hertogenbosch
Tramkade 20-24
5211VB


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding