• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Kunstroute Oirschot maar liefst 28 kilometer lang

dinsdag 13 september 11:51 uur

OIRSCHOT - Volgens Aristoteles is het doel van de kunst niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk... 'Dat is de echte werkelijkheid', zei de filosoof. Vindt het bestuur van Kunstroute Oirschot ten dele waar, want kunst mag ook gewoon mooi zijn. Iets anders is dat het hele proces van idee tot resultaat een soms harde werkelijkheid is. Het derde weekeinde van september is een unieke gelegenheid zelf te beoordelen of Aristoteles gelijk had.

Wat cijfers op een rijtje

Los van 'diep nadenkerij' over de eventuele functie van kunst of het 'poëtische' bestaan van een kunstenaar, even wat cijfers op een rijtje. Twee startlocaties, 12 kunstlocaties, 21 kunstenaars, 12 horecagelegenheden met een speciale Kunstroutelunch, 24 Kunstroutevlaggen, 650 Kunstroute placemats, 1000 brochures, 1500 flesjes 'Kunstroutewater', 3000 flyers en honderden uren vrijwilligers werk.

'Als je het zo op een rijtje ziet dan hebben we best een hele hoop voor elkaar gekregen', zegt Ellen Visser, secretaris van de stichting. 'Natuurlijk zijn we er al maanden mee bezig, en terugkijkend is het hele proces eigenlijk vlekkeloos verlopen.' Volgens Ellen spreekt ze namens het hele bestuur als ze zegt dat de doelstelling kunst op een laagdrempelige manier presenteren gehaald is. 'We hebben veel enthousiaste medewerking gehad van sponsoren, vrijwilligers en niet te vergeten de kunstenaars, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.'

Het advies van het bestuur is Kunstroute Oirschot op de fiets te ontdekken. Er zijn twee startpunten: Museum Kruysenhuis in Oirschot en Gasterij de Kemphaan in Middelbeers. Op die locaties is een routebeschrijving en aanvullende informatie verkrijgbaar gebundeld in een mooie brochure. 'In de maand september is het doorgaans prachtig weer om relaxed in De Beerzen, Spoordonk en Oirschot kunst te gaan ontdekken. Ik denk dat we aan alles gedacht hebben om het voor het publiek zo aangenaam mogelijk te maken', lacht de secretaris.

Kunstroute Oirschot 2016 vindt plaats in het weekend van 17 en 18 september. Op de site www.kunstrouteoirschot.nl kunt u nu al kennismaken met de deelnemende kunstenaars en vergeet daarbij vooral niet te kijken naar het 'minuutjeportretje' met de mens achter zijn creërende werk.


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding