• Alles
 • (1)
  Overig
 • (3)
  Lezingen
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (3)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

AFGELAST: Jacques Mees, Bob Dylan van Brabant, speelt in de Knillispoort

zondag 18 oktober 14:30 uur

Muzikant Jacques Mees, bekend als de ‘Bob Dylan van Brabant’, speelt zondag 18 oktober in de Knillispoort. Ook vertelt Mees over zijn levensloop en zijn werk.    

‘Amerikanen die ik ooit in café Het Elfde Gebod hier in Tilburg ontmoette, zeiden zelfs: fuck, jij lóópt zelfs als Bob Dylan. Maar ik hou me daar niet zo mee bezig hoor. Ik ben geen poëet zoals hij. Mijn eigen nummers zijn heel kort en compact, daarin lijk ik bepaald niet op Dylan!’ zegt Jacques Mees uit Tilburg. De in Moergestel geboren Brabander vertoont in heel veel opzichten een opvallende gelijkenis met Bob Dylan.

Jacques Mees zingt ook als Dylan en begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar. Bovendien leidt De ‘Nederlandse Dylan’ wel zo’n kleurrijk leven dat een gesprek over zijn levensloop en werk de moeite waard is. Dat vindt plaats op 18 oktober in de Knillispoort. Daarnaast treedt Mees op. 

In Tilburg noemen ze hem trouwens ‘de Tilburgse Dylan’. Hij vertoont niet alleen fysiek overeenkomsten met His Bobness, erenaam voor Bob Dylan. ‘En eigenzinnig ben ik zeker ook, net als hij. En ik heb net zo’n kromme neus, haha!’ 

Jacques Mees voelt zich al een leven lang verwant aan Bob Dylan. Hij herinnert zich nog goed hoe hij als negenjarig ‘menneke’ thuis in Moergestel voor het eerst met de muziek van Dylan kennismaakte. ‘Die stem! Die kwam als een bom in mijn hersenen terecht! Jezus, dat was zó fucking mooi man! Ik wist nog helemaal niet waar die liedjes over gingen natuurlijk, maar ik hoorde schoonheid, liefde, álles zat er in! Alleen al in de klank van die stem! Het heeft me nooit meer losgelaten.’

Internationale naam

Jacques Mees heeft inmiddels onder Bobcats, zoals de Dylan-fanaten ook wel worden genoemd, een naam opgebouwd, ook internationaal. Via een internationaal Dylan-internetforum deed hij vijf jaar terug mee aan The Battle of the Dylan Cover Bands. Zijn uitvoering van One Too Many Mornings leverde hem een derde plaats op. In dat jaar, toen zijn eerste Dylan-cd uitkwam, tourde hij door Italië, Ierland, Frankrijk en België en zelfs via een uitwisselingsproject in Burkina Fasso.

Mees luistert nauw naar Bob Dylan, bijvoorbeeld naar diens stelregel: ‘Speel een nummer nooit twee keer hetzelfde! Daarin onderscheid ik me ook van andere Dylan-jongens,’, zegt Mees. 

Over de aanmelding 

Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zeker nu, Corona houdt ook Achter de Poort en Knillispoort in haar greep. We kunnen niet meer dan 25 personen coronaproof ontvangen. Meer laten we ook niet toe. U moet er dus snel bij zijn. De eerste 25 kunnen wij honoreren. Wij gaan ervan uit dat u dan ook echt komt. Veel no showers zijn een financiële strop voor de organisatie. Het is bovendien niet fideel ten opzichte van mensen die zich hadden willen aanmelden. 

Mocht de animo zo groot zijn dat niet iedere aanmelder erbij kan zijn, houdt er rekening mee dat we voorbereid zijn op een tweede optreden van Jacques Mees of de enige Nederlandse Bob Dylan, ergens in de maand november. 

De entree bedraagt 10 euro. Voor dat bedrag steunt u de activiteiten van Achter de Poort, u beleeft Bob Dylan, kunt met hem in gesprek en de koffie en zoete traktatie krijgt u erbij. Overige consumpties moet u betalen. 

Het programma begint op zondag 18 oktober om 14.30 uur. Het eindigt omstreeks 17.00 uur .

Aanmelden is dus verplicht. Dat kan op achterdenpoort@outlook.com. Nummer 26 en hoger, die zich aanmelden, krijgen een afmelding, maar hun e-mailadres blijft bewaard voor een eventuele reprise.


deel deze activiteit

Locatie

Knillispoort
Den Bosch
Korte Waterstraat 15
5211nr


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding