Logo bosscheomroep.nl
  • Alles

IVN Lezing Biomimicry

woensdag 13 februari 20:00 uur

IVN

Lydia Fraaije van FRAAi architecten en Biomimicry NL verzorgt de lezing . Tijdens de lezing wordt uitgelegd wat biomimicry is en wat hoe we dit principe kunnen vertalen naar de praktijk. Hoe komt het dat we, zonder dat een vlinder gebruik maakt van chemische pigmenten, toch de blauw/paarse kleur zien van het pimpernelblauwtje

Biomimicry draait om het nastreven en leren van de genialiteit van de natuur. De natuur heeft al 3,8 miljard jaar research en development ervaring op het gebied van het ontwerpen van producten, processen en systemen. Als de natuur iets 'ontwerpt' dan gebeurt dat zonder verspilling van energie en materiaal en zonder dat er afvalstoffen overblijven. Alles wordt 'gemaakt' op kamertemperatuur, door zelfassemblage en alle chemie die daar voor nodig is is 'levensvriendelijk'. Op al deze 'technische' eigenschappen loopt de natuur ver op ons vooruit en daar kunnen we dus enorm veel van leren!

Door op een andere manier naar lokale organismen te kijken gaan we op ontdekkingsreis naar de duurzame genialiteit van de natuur.

De lezing wordt gegeven in de Grote Zaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 5216 SB ’s-Hertogenbosch.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis voor leden van de IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.


deel deze activiteit

Locatie

Brede Bossche School Nieuw Zuid
’s-Hertogenbosch
Jac. van Looystraat 5
5216sb


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?