• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Boekenweek voor jongeren

zondag 18 september 10:03 t/m zaterdag 24 september 10:03 uur

Literatour is dé Boekenweek voor jongeren. In de bibliotheek van Veldhoven kunnen zij een gratis exemplaar ophalen van de verhalenbundel 3PAK.

VELDHOVEN - Leerlingen uit de bovenbouw van vmbo, havo en vwo hebben sinds 2015 zo hun eigen campagneweek waarin literatuur tot leven komt. En in één jaar tijd is de Literatour uitgegroeid tot een volwaardige Boekenweek voor jongeren met een eigen prijs, schrijvers in de klas, een geschenk en andere leuke extra's.

ESondervick College

Op het Veldhovense Sondervick College bezoekt schrijver Buddy Tegenbosch tijdens Literatour diverse klassen. Tegenbosch komt uit Eindhoven en is piloot én schrijver. Hij debuteerde nog niet zo lang geleden met de Young Adult-thriller 'Pokerface' en in januari 2016 verscheen zijn tweede thriller 'Oog om Oog'.

Dioraphte Literatour Prijs

Tijdens de Literatour worden eveneens de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze Dioraphte Literatour Prijs, de prijs voor het beste literaire jongerenboek voor lezers van 15 tot en met 25 jaar. De prijs wordt toegekend in 3 categorieën. Een vakjury bekroont een oorspronkelijk Nederlands werk en een vertaalde roman. Daarnaast kunnen jongeren tijdens de campagneweek online een stem uitbrengen op de 10 genomineerde titels voor de publieksprijs.

Literatourgeschenk

Nieuw dit jaar is het zogeheten Literatourgeschenk. 3 gerenommeerde auteurs schrijven een kort verhaal voor jongeren, te weten Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers. De verhalen zullen worden voorzien van online lessuggesties, en zijn deels te lezen op de website www.nu.nl. Middelbare scholen ontvangen overigens één pakket met 32 exemplaren, maar het geschenk is ook - zolang de voorraad strek - gratis af te halen in deelnemende boekhandels en bibliotheken, waaronder Bibliotheek Veldhoven.

www.literatour.nu


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding