• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Margré van Gestel herkozen als internationaal bestuurslid ISME

dinsdag 27 september 12:21 uur

In juli 2016 vond in Glasgow het 32 ste internationale congres plaats van de International Society for Music Education. ISME wil op een respectvolle manier muziekdocenten en onderzoekers wereldwijd ondersteunen en muziek voor alle leeftijden en in alle culturen promoten. ISME is opgericht in 1953 en heeft zowel individuele leden als groepsleden. Landelijke muziek organisaties, zoals Gehrels Muziekeducatie, kunnen zich aansluiten bij ISME.

De ISME organisatie heeft zeven commissies, ieder met een eigen specialisme. Margré is al sinds 1992 actief in de Early Childhood Music Education groep. Deze commissie richt zich op onderzoek naar en muziekeducatie met 0-8 jarigen. ECME gaat ervan uit dat ieder kind, vanaf de geboorte, recht heeft op kwalitatief goed muziekonderwijs en wil een internationaal forum zijn voor het uitwisselen van kennis en ideeën.

In juli 2016 organiseerde Margré van Gestel namens Gehrels Muziekeducatie het ECME seminar in Nederland. 63 internationale bezoekers genoten van de lezingen, de workshops, de symposia en de posters. Ook de excursie naar Kroller Muller museum en het Openluchtmuseum Arnhem vielen in de smaak. Het Ukkepuk concert, met niet alleen de internationale deelnemers en genodigden maar ook met 75 ouders en 45, 0-4 jarigen uit de regio EDE was een fantastisch begin van de week.

In de periode 2010-2014 was Margré van Gestel al voorzitter van ECME. In 2014 werd ze in het hoofdbestuur van ISME gekozen en nu, in 2016, is ze herkozen voor een tweede termijn (2016-2018). Haar kennis en ervaring in het werkveld van muziekeducatie met jonge kinderen, haar visie, strategische planning en de wijze waarop ze in de periode 2010-2016 als bestuurslid het belang van muziekeducatie met jonge kinderen wereldwijd heeft uitgedragen maakte dat ze voor nog een periode gekozen is. Het volgende ISME wereldcongres zal plaatsvinden in 2018 in Bakoe, Azerbeidzjan.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding