• Alles
 • (5)
  Film
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

Dammers openen clubcompetitie met broederstrijd

zondag 25 september 8:47 uur

Inmiddels traditioneel openen de damteams van WDV de Gelderse clubcompetitie met een wedstrijd tegen elkaar. Hoewel het eerste team aan zijn stand verplicht is te winnen, werd het een afgelopen seizoenen altijd spannend. Na twee gelijke spelen werd vorig seizoen pas voor het eerst gewonnen door WDV1.

Door enkele afwezigen op de speeldag werden drie partijen vooruit gespeeld. Wim Sonderen en Wim Bennink openden de wedstrijd. Wim Sonderen kreeg wel een sterk centrum, maar Wim Bennink verdedigde zich goed, zodat de partij in remise eindigde.

Ondanks het grote krachtsverschil ging Zeeg Jongkoen de strijd aan met Frits Zegelink. Zeeg maakte het zichzelf niet makkelijk en kwam in een opsluiting terecht. Nadat Zeeg ook nog het 'kerkhof-veld' bezette leek de partij positioneel beslist. Toen Frits dreigde een schijf te winnen, dacht Zeeg een grote ruil te kunnen nemen, maar Frits kon hierdoor naar dam doorbreken en bracht daarmee WDV 1 op een 3-1 voorsprong.

Op bord 3 hoopte de teamleider van het 2e met John van Laarhoven het verschil goed te maken. Met Thomas Esselink als tegenstander werd het een gelijkwaardige partij. Gaandeweg de partij kwam Thomas toch beter te staan door een 'hangende randschijf' van John. John probeerde de randschijf op te lossen, maar toen Thomas daar achter kon lopen had John geen goede zet meer en kwam een schijf achter. Thomas stond hierna ook positioneel sterk en won snel hierna de partij.

Daarmee leek de wedstrijd met een 5-1 tussenstand na de vooruit gespeelde partijen al in het voordeel van WDV1 beslist. Op de speeldag werd de wedstrijd snel definitief beslist. Vroeg in de partij nam Erik ten Hagen tegen Jan Elgershuizen een afwikkeling. De stand bleef wel gelijk maar Erik kon hierna een overgebleven voorpost aanvallen en veroveren. Met een schijf voorsprong had Erik hierna ook het centrum onder controle waardoor Jan vast liep en op kon geven.

In de resterende partijen leek WDV 2 de stand met Erik Oonk en Frank ten Hagen nog wat dragelijker te kunnen maken. Erik Oonk bezette het centrum die Henk Sonderen probeerde te omsingelen. Doordat het plan van Henk niet slaagde moest hij afhaken. Erik Oonk had hierna lang een betere stand en leek zelfs bijna gewonnen te staan. Erik liet Henk echter ontsnappen en kwam daarna zelf in de problemen. Richting het eindspel won Henk een schijf en won daarmee toch nog de partij.

In de opening bracht Frank ten Hagen zichzelf nog wel wat in de problemen tegen Kees Spruijt. Hij hield de stand gelijk waarna het voordeel voor Kees verwaterde gedurende de partij. In de tijdnoodfase deed Kees een onverantwoorde winstpoging, waarvan Frank profiteerde. Kees moest gedwongen offeren waarna hij moest vechten om verlies te voorkomen. Zowel Frank als Kees wisten naar dam door te breken, maar Frank had 2 schijven meer. Doordat Frank, inmiddels in de 2e tijdnoodfase, op het verkeerde veld dam haalde, kon Kees een schijf terug winnen om zo toch nog een benauwde remise te halen.

Daarmee werd de eindstand bepaald op een 10-2 zege voor WDV1. Voor het eerst behaalde WDV1 eindelijk een ruime overwinning. De tweede speelronde wordt een belangrijke. WDV1 wacht een sterke tegenstander in Brummen. WDV2 speelt dan tegen Laren 2, waarschijnlijk een belangrijke concurrent in de strijd tegen degradatie.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding