• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

De Makkers terug van weggeweest

donderdag 15 september 19:00 uur

Veel kinderen hebben in het verleden hun eerste toneellessen gevolgd bij kindertoneelclub De Makkers. Destijds onderdeel van het welzijnswerk in centrum Eucalypta. Na een paar jaar van afwezigheid wordt de toneelclub nieuw leven ingeblazen.

Winterswijk - De initiatiefneemster is Evelien Nijenhuis: "Als kind was ik zelf al lid van de Makkers, dat heb ik altijd reuzeleuk gevonden. Later ben ik het gaan regisseren en ben ook als gastregisseur actief geweest bij andere toneelgroepen, zoals Toep."

Met het idee om De Makkers nieuw leven in te blazen, is Evelien, die ook al heel wat jaartjes actief is bij Winkie, naar Nicole Rouwmaat van Spot Jongerenwerk gegaan. Nicole voelde er wel wat voor: "Wij zijn de instelling om dit soort initiatieven te ondersteunen. Dit jaar willen we ons ook meer gaan richten op basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. Dus dit initiatief kwam ook voor ons op het goede moment."

Voor de organisatie en uitvoering is ook Irene Lageschaar beschikbaar. Zij doet de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening bij Saxion in Enschede en loopt dit jaar stage bij de Spot. Lageschaar: "Toneel met kinderen lijkt me heel mooi, ook om samen aan het stuk te werken en het zo uit te bouwen tot aan een voorstelling."

Zelfvertrouwen

Zo ver is het nu nog niet. Nijenhuis: "Het is eigenlijk de bedoeling dat er twee toneelgroepen komen. De ene groep voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De andere voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Als we zo per groep tussen de 8 en 12 deelnemers hebben, is dat heel prima. Naast het werken aan een stuk dat geschikt is voor een uitvoering, worden er ook toneelspelletjes gedaan, zoals improvisaties en wordt er gewerkt aan expressievaardigheden. We doen dat zo'n beetje iedere bijeenkomst fifty-fifty. Je ziet dat het heel goed is voor het zelfvertrouwen van de kinderen." Er wordt ook niet gewerkt met kant en klare toneelstukken. Evelien schrijft zelf. Voor de jongste groep wordt het iets in de stijl van de Tovenaar van Oz. Voor de oudste groep een moderne versie van Assepoester. Deze wordt verder ontwikkeld met de leden van de toneelgroep.

Meedoen

Traditiegetrouw wordt er aan het einde van het seizoen een aantal voorstellingen gegeven voor kinderen, ouders, familie, mensen met een beperking en alle overige belangstellenden. Meer informatie over de Makkers geeft Evelien Nijenhuis, tel: 06-18527644 of facebook.com/kindertoneelgroepdemakkers. Er wordt geoefend op maandag in de sportzaal bij de Bargerpaske. De jongste groep van 15.30 tot 17.00 uur, de oudste groep van 17.30 tot 19.00 uur. De start is eind september.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding