• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Theater
 • (3)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

Open dag bij Destil Trappers: ijskoud de beste

donderdag 8 september 15:57 uur

TILBURG - De ijshockeyers van DESTIL Trappers beginnen 23 september aan hun tweede seizoen in de Duitse Oberliga waarin ze vorig jaar de titel wonnen. Aanstaande zondag houdt de Tilburgse club (gratis te bezoeken) open dag. Om 14.00 speelt Trappers een oefenwedstrijd tegen BK Havlickuv Brod uit Tsjechë.

Vanaf 8.30 uur zijn er allerlei activiteiten en wedstrijden. Uiteraard wordt stilgestaan bij het overlijden van teammanager Guus Bakker. Die overleed afgelopen dinsdag op 61-jarige leeftijd. Hij was sinds oktober vorig jaar ernstig ziek. De oud-speler en 51-voudig international toonde zich onder andere in de rol van teammanager van enorme waarde voor de club.

De ijshockeyers van DESTIL Trappers toonden zichzelf afgelopen seizoen ijskoud de beste van de Oberliga. De Tilburgse formatie bewees daarmee op ultieme wijze dat de overstap naar de Duitse competitie een hele goede zet is geweest.

De intense beleving rond de wedstrijden, het hogere niveau en speltempo, de omgang met de supporters van de tegenstanders, het steeds vaker uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor: uit alles blijkt dat het ijshockey in Tilburg springlevend is. Met dank aan de Duitse ijshockeybond dat Trappers de kans bood om zichzelf als club verder te ontwikkelen.

Sprookje

De keuze om het geluk in Duitsland te gaan beproeven, werd ingegeven door het feit dat Trappers de Nederlandse eredivisie zowel sportief als organisatorisch was ontgroeid. Dat de Tilburgers meteen het kampioenschap in de Oberliga voor zichzelf zouden opeisen, had niemand verwacht. Dat maakte het sprookje van Trappers afgelopen seizoen ook zo mooi.

De ploeg van hoofdcoach Bo Subr raakte in een flow en toonde in de beslissende fase zoveel vastberadenheid en teamgeest dat het de zo felbegeerde titel ook daadwerkelijk binnensleepte, door EHC Bayreuth in de finalereeks (best-of-five) met 3-0 te verslaan.

Prestatie van fo

Een prestatie van formaat, temeer ook omdat de spelers van Trappers hun ijshockeybestaan veelal nog combineren met een baan of studie. Met alle extra trainingsuren en verre reizen naar uitwedstrijden in Duitsland vormt dat een stevige belasting (zowel voor de spelers zelf als hun partners en gezinnen), hetgeen de ontlading rond het behalen van dit sportieve succes alleen maar mooier en groter maakte.

Geen promotie

Promotie zat er voor Trappers echter niet in. Met de Duitse ijshockeybond was namelijk afgesproken dat Trappers bij een eventueel kampioenschap niet zou promoveren. Even was er nog sprake van dat Trappers toch zou promoveren, maar dat ging uiteindelijk niet door.

En dus speelt Trappers het komende seizoen, dat voor de Tilburgers op 23 september begint met een thuiswedstrijd tegen Herner EV, weer in de Oberliga Nord (het derde niveau van Duitsland). Spektakel is dit seizoen dus weer verzekerd voor de trouwe en alsmaar groeiende supportersschare van Trappers.

Open dag

De Tilburgse formatie heeft de selectie al weer rond en is druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wie Trappers dit weekeinde al in actie wil zien tijdens een oefenwedstrijd, moet aanstaande zondag (11 september) zeker een bezoekje brengen aan IJssportcentrum Tilburg tijdens de open dag. Er zijn dan tal van activiteiten voor jong en oud en uiteraard kunnen de handtekeningenjagers hun slag weer slaan bij spelers en staf.

Jeugd

De ijsbaan gaat om 8.30 uur open, waarna het U12-team van Trappers om 9.15 uur een wedstrijd speelt tegen Herentals. Om 10.30 uur is het dan de beurt aan de U8/U10-teams van Trappers en Herentals.

Tussen 10.30 en 11.30 uur is het ook mogelijk om een uniek kijkje achter de schermen te nemen in de kleedkamer van Trappers. Vanaf 11.45 uur vindt er een jeugdclinic plaats onder begeleiding van spelers van Trappers.

Oefenwedstrijd

Om 13.45 uur worden de teams van Trappers gepresenteerd aan het publiek waarna het Oberligateam vanaf 14.00 uur een gratis toegankelijke oefenwedstrijd speelt tegen BK Havlickuv Brod uit Tsjechë. Daarna speelt het U14-team om 16.45 uur nog een wedstrijd tegen Herentals.

Om 17.00 uur breekt bovendien de 'Boys Are Back In Town'-party los waarbij door de aanwezigen zeker wordt teruggeblikt op het fantastische afgelopen seizoen en zeker ook vooruitgekeken naar de nieuwe ijshockeyjaargang.

Dat alles vindt plaats in IJssportcentrum Tilburg aan de Stappegoorweg 3a in Tilburg.

Nieuwe aanwinsten

De 26-jarige Canadese forward Justin Larson werd eind augustus als laatste aanwinst gepresenteerd. Hij kwam afgelopen seizoen uit voor York University in de Canadese universiteitscompetitie. De overstap naar Tilburg betekent zijn eerste kennismaking met ijshockey in Europa en treft in Tilburg zijn landgenoot Bobby Chaumont.

Ook Ryan Collier, Giovanni Vogelaar, Jordy van Oorschot, Mickey Bastings en Nick de Ruijter plaatsten hun handtekening onder een nieuwe verbintenis met DESTIL Trappers.

Eerder verlengden Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk, Björn Willemse, Jordy Verkiel, Kilian van Gorp, Boet van Gestel, Ivy van den Heuvel, Levi Houkes, Peter van Biezen, Mitch Bruijsten, captain Diederick Hagemeijer, Reno de Hondt en Danny Stempher hun contract al. Verder maken de jeugdige talenten Ruud Leeuwesteijn, Jim Gudden en Jonne de Bonth de voorbereiding van Trappers mee. Ook Alexey Loginov keerde terug in Tilburg.

Informatie

Voor meer informatie over de open dag, seizoenkaarten, het Oberliga-speelschema of Trappers in het algemeen kijk je op de website.deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding