• Alles

'Gruyter-Walk' - Brabantse kunstenaars

woensdag 15 juli 10:00 uur

Timon Prospèr

Brabantse kunstenaars exposeren in monumentale De Gruyter Fabriek

Onder de titel 'Gruyter-Walk' exposeren Brabantse kunstenaars op verschillende plekken in de Bossche De Gruyter Fabriek. De expositie nodigt bezoekers uit om eens anders naar dit unieke industriële erfgoed te kijken.

Aan de hand van een plattegrond gaat de bezoeker op een ontdekkingstocht door het bijzondere gebouw en maakt kennis met het werk van veelal jonge Brabantse kunstenaars.

Confrontatie en zeggingskracht

Sommige kunstwerken gaan een rechtstreekse confrontatie aan met het monumentale pand. Terwijl bij andere kunstwerken het gebouw juist de zeggingskracht van de getoonde kunst versterkt. Dat laatste is het geval bij Leembeeld 1 van de hand van de jonge Bossche kunstenaar Timon Prospèr. Het beeld dat gemaakt is van Brabants leem en is gesitueerd op een strook grond in een patio in het hart van het fabriekscomplex, lijkt zich aan de bodem te ontworstelen en de hemel toe te schreeuwen (zie bijgevoegde foto's).

De 'Gruyter-Walk' wordt gehouden in het kader van De Bossche Zomer en is een initiatief van verschillende kunstenaars binnen De Gruyter Fabriek in samenwerking met o.a. de kunstacademie Den Bosch.

Monumentaal industrieel erfgoed

Het fraaie industriële, monumentale erfgoed (totaal 55.000 m2 waarvan de hedendaagse Gruyter Fabriek 35.000 m2 beslaat) biedt onderdak aan ruim 200 bedrijven. Dagelijks zijn er tussen de 1.000 en 1.250 mensen werkzaam. Tot eind jaren ’70 van de vorige eeuw was dit de locatie van grootgrutter De Gruyter.

De 'Gruyter-Walk' is er minimaal t/m eind augustus 2020 en start bij brasserie f@degruyter, ingang F. Bezoekers kunnen op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur terecht. De 'Gruyter-Walk' kan op ieder willekeurig moment starten (vergeet niet de plattegrond bij de brasserie af te halen!).

Adres: De Gruyter Fabriek, Veemarktkade 8, 's-Hertogenbosch.


deel deze activiteit

Locatie

De Gruyterfabriek
's-Hertogenbosch
Veemarktkade 8
5222ae


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding