• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (6)
  Evenement
 • (8)
  Muziek
 • (2)
  Kinderevenement

Kinderen in Kenia hoofddoel Boekenbeurs Vincentius

zondag 26 januari 10:00 t/m 16:00 uur

Als hoofddoel van de 46e Boekenbeurs van Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch is gekozen voor de Amara Foundation. Deze stichting heeft tot doel: weeskinderen te re-integreren en richt zich op familiehereniging voor deze kinderen. Pleeggezinnen worden ondersteund en de kinderen krijgen scholing in Kisumu, Kenia.

De 46e Boekenbeurs

Ook dit jaar biedt de Werkgroep Boekenbeurs Vincentius bezoekers van deze beurs de gelegenheid om scherp geprijsde boeken te kopen. In het vierde weekeinde van januari stallen we 100.000 boeken uit in de Parade- en Boschzaal in de Brabanthallen.

Zondagaanbod: één boek gratis voor kinderen

Om de gang naar onze beurs te stimuleren en gezinnen te verleiden om met zijn allen ons te bezoeken, is er voor kinderen het aanbod om op zondag één boek gratis mee te nemen (zijnde géén delicatesseboek). Ze moeten jonger dan dertien jaar oud zijn of kleiner dan 130 centimeter.

Andere indeling beurs, meer plek voor delicatessen

Na veel gepuzzel heeft de werkgroep besloten dit jaar de indeling van de beurs anders in te richten. De delicatessenhoek, waar de bijzondere en duurdere boeken apart aangeboden en verkocht worden, is verplaatst van de Boschzaal (links van de ingang) naar de andere Paradezaal (rechts). Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor de fraaiere en exclusieve boeken.

Andere doelen

Naast Kenia via de Amara Foundation, is het belangrijkste bijdoel de Stichting Nav Jeevan die onderdak en scholing voor straatkinderen van Nagpur in India in haar missie heeft staan, om deze kinderen te helpen een nieuw leven op te bouwen. 'Nav-Jeevan' betekent 'Nieuw leven'; dat is precies wat deze stichting beoogt. Verder zijn er nog een tiental kleinere doelen – voornamelijk in de zogeheten Derde Wereld – die we met de opbrengst van deze beurs ondersteunen.

Wanneer, waar en hoe laat?

De 46e boekenbeurs vindt plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari 2020, wederom in de Brabanthallen. Parkeren en toegang tot de beurs zijn gratis. De openingstijden zijn:

Vrijdag 24 januari : 19.00 – 22.00 uur

Zaterdag 25 januari : 10.00 – 16.00 uur

Zondag 26 januari : 10.00 – 16.00 uur

Meer weten?

Voor informatie over de Boekenbeurs kunt u contact opnemen met Ton Stassen, de voorzitter van de Werkgroep Boekenbeurs Vincentius 's-Hertogenbosch via ton.stassen@home.nl of 06 832 44 808

Wilt u meer weten over de Vincentiusvereniging, bel dan 073-5216411/ 06 22039 654 of bezoek www.vincentiusdenbosch.nl . Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Marjo Verburg, bestuurslid Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch: 06 37201364 . De boekenbeurs is één van de activiteiten die Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch uitvoert in het kader van armoedebestrijding in de stad en daarbuiten.


deel deze activiteit

Locatie

Brabanthallen

Diezekade 2
5222AK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding