• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (6)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Lezing Biomimicry

woensdag 15 januari 20:00 uur

Op woensdag 15 januari 2020 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over biomimicry. De lezing wordt verzorgd door mevrouw Lydia Fraaije

Biomimicry is leren van de 3,8 miljard jaar Research en Development kennis en ervaring van de natuur en hoe we deze kennis kunnen toepassen voor het ontwikkelen van strategieën, systemen, processen en producten. Door te leren van de natuur als model, mentor en maatstaf wordt de basis gelegd voor duurzame ontwikkeling.

Als Biomimicry Architect is Lydia Fraaije partner bij Stichting BiomimicryNL, partner bij Spinwaves en heeft ze Bio^mi en de Biomimicry Academie opgericht.

Als architect brengt ze dagelijks biomimicry in de praktijk. Zo heeft ze o.a. de Biomimicry Academie ontworpen voor de gemeente Boxtel, had ze een kunstwerk op het Amsterdam Light Festival met de titel 'Touching a Nerve' en heeft ze een biologische waterzuivering ontworpen voor Strijp S.

Onder de noemer Bio^mi doet ze onderzoek naar de karaktereigenschappen van natuurlijke nano structuren met het doel de ontwikkeling van duurzame materialen van de toekomst te stimuleren. En samen met Spinwaves helpt ze grote bedrijven en organisaties als Shell en Rijkswaterstaat met het vinden van bijzondere oplossingen voor fundamentele vraagstukken door middel van Biomimicry en Ecosysteem Denken.

Tijdens de lezing gaan we, na een introductie op het gedachtengoed van Biomimicry, in op een aantal actuele duurzaamheidthema's aan de hand van een aantal concrete projecten. Gedurende twee uur raakt u geïnspireerd door de natuur in al haar facetten!

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl


deel deze activiteit

Locatie

Meander
Sint-Michielsgestel
Meanderplein 3
5271GC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding