• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (6)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Opa's en oma's in hoofdrol bij boekenweekshow Sikkers

woensdag 28 september 9:20 uur

'Oma's en opa's voor altijd jong luidt het thema van de Kinderboekenweek. Reden te meer voor Boek- en Kantoorvakhandel Sikkers om op woensdag 5 oktober de grote Kinderboekenweekshow te organiseren met in de hoofdrol de oma en/of opa, de kleinkind(eren) en hun favoriete voorleesboek.

DRUNEN - Een ludieke aftrap van de 61ste Kinderboekenweek die op woensdag 5 oktober van start gaat.

"Het is weer tijd voor een feestje", vinden Marja en Henk Jan van Klaveren, eigenaren van Boek- en Kantoorvakhandel Sikkers."Met dit thema dachten we direct aan Gerrie. Zij werkt hier al 18 jaar, is trotse oma van vier kleinkinderen en leest hen graag voor." Het idee voor een Kinderboekenshow ontstond: de rode loper gaat uit, dwars door de winkel, voor opa en/of oma, hun kleinkind en favoriete (voor)leesboek. "Inschrijven kan voor 5 oktober, er zijn diverse prijzen te winnen", aldus een enthousiaste Marja. "Het is niét verplicht om over de rode loper te lopen. Maar besluit je dat wel te doen, dan mag dat verkleed als een personage uit je favoriete boek zoals een prinses, draak of weerwolf." De shows gaan om 14.30 uur van start. De prijswinnaars van de ingezonden deelnamefoto's ontvangen om 15.00 uur uit handen van de jeugd- en locoburgemeester, Roos Moorees en Houda El Ouattassi, een prijs.

Geschenk

Tijdens de gehele kinderboekenweek ontvangt u bovendien bij een minimale besteding van 10 euro aan een kinderboek het kinderboekenweekgeschenk: het boek 'Oorlog en Vriendschap' van Dolf Verroen. Marja herinnert zich haar favoriete boeken nog goed: "Mijn moeder las mij altijd voor uit 'Daantje vertelt'. Zelf las ik later Dick Trom en de Dolle Tweeling, ik hield van boeken met humor." Henk Jan is de trotse bezitter van 67 delen van de Kameleonserie. Wat de musthaves op de kinderboekenplank zijn? Henk-Jan: "De klassiekers zijn natuurlijk Nijntje, Jip & Janneke, Dikkie Dik en die over de kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft. Onder de jeugd is momenteel De Boomhut en De Grijze Jager populair. Het uitgangspunt voor Marja en Henk-Jan is dat lezen nog steeds een heel belangrijk onderdeel is van de algemene ontwikkeling.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding