• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

'Ik kan heel goed het spel overzien'

dinsdag 27 september 10:16 t/m dinsdag 4 oktober 10:16 uur

"Voetbal? Dat is gewoon kei leuk." De 10-jarige Jordy van der Sanden vertelt over zijn sport, het voetballen bij Marvilde.

VELDHOVEN - "Ik hou van voetbal en om te sporten. Sporten is beter dan alleen maar achter de playstation", aldus Jordy van den Sanden die al 4,5 jaar voetbal speelt bij de Veldhovense voetbalclub Marvilde en niets leuker vindt dan tegen een bal te trappen.

Elftal

Jordy van den Sanden geeft aan dat hij in een heel fijn team speelt. "Ik speel in D1. We spelen nu op een heel veld... Vorig jaar was dat nog op een half veld. Dat maakt voor ons het voetballen heel anders.Ten eerste speelden we vorig jaar met 9 man en nu spelen we met 11, een elftal dus."

Winnen

Wat het voetballen bij Marvilde zo leuk maakt voor Jordy van den Sanden, is met name het teamgevoel. "Je wint samen en je verliest samen. En alles is gewoon leuk! Nou ja, behalve verliezen dan, maar dat hoort er ook gewoon bij. We zijn wel erg goed, want we winnen bijna alles. Ik heb het bij voetbalvereniging Marvilde ook erg naar mijn zin."

Theorie

Hij vertelt dat er in 2016 nieuwe spelregels bij zijn gekomen. "Daarover hebben we ook theorie gekregen. We hebben nu ook te maken met buitenspelregels. Dat maakt het spel echt heel anders. Maar ook een ingooi bijvoorbeeld... Die moet je ook goed doen anders krijgt de tegenstander de bal. Bij de aftrap moest je eerst met tweeën zijn, nu mag je alleen aftrappen."

Juiste moment

Jordy van den Sanden speelt graag als verdediger. "Dan ben ik op mijn best. Ik kan heel goed het spel overzien. Als een tegenstander op mij af komt, dan sta ik er om die tegen te houden en de bal af te pakken. Ik zie dan ook meteen waar ik de bal dan naar toe moet spelen, wie er vrij staat. Dat lukt vaker wel dan niet. Ik kan ook heel goed de bal op het juiste moment wegspelen. Mensen die mij zien voetballen zeggen altijd dat ik een hele goed timing heb en dat ik best snel ben. Dat klopt ook wel."


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding