• Alles
 • (5)
  Film
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

Bouwen voor weeskinderen in Zambia

maandag 26 september 8:48 uur

REGIO - Halverwege oktober begint Bas Kokken uit Heeze samen met 18 collega's van het bedrijf Legian aan een groot en uitdagend project. Na Bali en Nepal gaat Legian naar Zambia om daar van 14 oktober t/m 22 oktober met Habitat for Humanity mee te bouwen aan huizen voor weeskinderen.

In een land waar 14% van de bevolking is getroffen door aids en waar veel kinderen hun ouders moeten missen, is het belang van een veilig onderkomen van essentieel belang. Deze thuishaven biedt de kinderen een goede fundering om verder te bouwen aan hun toekomst.

Het project wordt verdeeld over 2 jaar waarin twee bouwreizen worden georganiseerd en heeft de volgende ambitieuze doelen: bouwen van 22 huizen; trainen van 44 mensen in woningonderhoud; trainen van 44 mensen in HIV/aids-preventie.

De totale kosten om dit alles te bereiken zijn € 100.000. En worden gedragen door het bedrijf, de deelnemers aan de bouwreis en door sponsoren en donateurs.

Voor Bas is het de tweede keer dat hij op een bouwreis meegaat. De herinneringen aan én de resultaten van een eerdere bouwreis hebben hem laten zien dat het harde werk wel zeker een groot verschil maakt in het leven van de toekomstige bewoners. Bas is dan ook zeer vereerd om met deze reis deel te kunnen nemen en zijn steentje bij te kunnen dragen aan de toekomst van deze kinderen.

Uiteraard zou het heel erg fijn zijn wanneer ook u een "steentje bij wil dragen" aan dit project. Door virtueel mee te bouwen aan huisjes van het project, steunt u Habitat for Humanity en specifiek het bouwproject in Zambia.

U kunt dit doen door via de webpagina een donatie achter te laten:

https://www.buildwithme.org/nl/profiel/i/8205/t/bas_kokken

Wilt u meer informatie of wilt u in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als bedrijf aan dit project bijdragen? Mail dan naar bkokken@gmail.com


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding