• Alles
 • (3)
  Film
 • (9)
  Lezingen
 • (49)
  Sport
 • (27)
  Theater
 • (4)
  Natuur
 • (31)
  Tentoonstelling
 • (20)
  Workshop-cursus
 • (237)
  Evenement
 • (64)
  Muziek

Beurs met (antieke) poppen, teddyberen en poppenhuizen

zondag 20 oktober 10:00 - 17:00 uur

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 gaat de 30e editie van 's werelds grootste evenement op het gebied van poppen, teddyberen en poppenhuizen plaatsvinden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Twee dagen lang lopen volwassen mannen en vrouwen rond met twinkelende ogen. Verzamelaars van alles wat met poppen, poppenhuizen en teddyberen te maken heeft, komen bijeen om hun collectie uit te breiden. Daarom is een beurs ook zo spannend. Misschien kom je vandaag wel tegen waar je al tien jaar naar zoekt. Voor verzamelaars van antieke poppen zijn er betaalbare maar ook bijzonder zeldzame poppen te koop, afgewisseld met stands waar hedendaagse handgemaakte poppen zijn te bewonderen.

De deelnemers komen vanuit de hele wereld met hun poppen, beren en poppenhuisminiaturen. Australië, Spanje, Oostenrijk, Engeland, België en U.S.A. de beurs is de grootste in de wereld en dat maakt het evenement zeer populair.

Dit jaar is het thema van de beurs 'The Russian Art Experience' ca. 100 jonge en enthousiaste kunstenaars uit Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland en andere Russischtalige landen waaronder Litouwen, Estland en de Oekraïne komen naar THE BIG EVENT met bijzondere handgemaakte poppen en teddyberen. Het werk van deze kunstenaars staat wereldwijd bekend vanwege haar hoge artistieke kwaliteit en opvallende details.

Een apart segment is gereserveerd voor deelnemers die 'Reborn' babypoppen vervaardigen, een ware rage! Het is onvoorstelbaar hoe levensecht die poppen zijn.

Overigens is het vervaardigen van poppenhuizen en miniaturen vandaag de dag populairder dan ooit! Voor de meeste bezoekers is het geen hobby, maar een serieuze passie. Bijna dagelijks werken zij aan hun poppenhuis, waarin een kleine wereld tot in detail wordt nagebouwd. Alles wat je nodig hebt aan materialen om zelf thuis aan de slag te gaan is hier te koop.

Openingstijden, entreeprijzen en adres: Zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Entreeprijs volwassenen € 10,- 65+ € 8,- kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres: Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch Nederland

deel deze activiteit

Locatie

Brabanthallen
Den Bosch
Diezekade 2
5222AK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding