• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Theater
 • (3)
  Evenement
 • (3)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Workshops voor mantelzorgers

donderdag 22 september 8:40 uur

Als mantelzorgers komt er veel zorg op jouw schouders. In het drukke bestaan is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Maar ook om de zaken goed te regelen, ook als je wegvalt en de zorg (tijdelijk) niet kan verlenen. Dit thema staat centraal op dinsdag 27 september tijdens een drietal workshops voor mantelzorgers. De workshops zijn gratis en vinden plaats in de Zorginnovatiewinkel op de Nieuwe Markt 3A in Roosendaal.

Zorg goed geregeld met de mantelzorgpas

Ben je mantelzorger en maak je je weleens zorgen wat er gebeurt als jou iets overkomt? Met het mantelzorgpasje neemt de Brabantse Raad voor Informele Zorg (BRIZ) deze zorg weg. Op het pasje staan naam en telefoonnummer van een naaste die de zorg direct kan overnemen als de mantelzorg plotseling ziek wordt of een ongeluk krijgt. Hulpverleners kunnen dan direct de vervanger waarschuwen. Dat kan bijvoorbeeld een broer, zus, moeder of buurvrouw zijn. Tijdens deze workshop geeft Ellen Vorster, projectadviseur bij de BRIZ, informatie over het mantelzorgpasje en het gebruik ervan. Na afloop van de workshop krijg je een eigen mantelzorgpas mee naar huis.

Mindfulness voor meer rust, energie en ontspanning

Hoe creëer je meer rust in een druk bestaan waarin je vooral bezig bent met zorgen voor de ander. Wat kun jij doen om beter voor jezelf te zorgen zodat je gezond blijft en naast de stressvolle situaties ook ruimte en aandacht kunt geven aan de mooie/waardevolle momenten? Mindfulness kan ondersteunen bij het vinden van meer rust, energie en ontspanning. Maria Veraaart, mindfulness trainer en mantelzorgconsulent, geeft hierover tijdens een interactieve workshop informatie.

Beeldcoaching: wat zijn jouw krachten en valkuilen?

Beeldcoaching reikt je (praktische) handvatten aan in de dagelijkse omgang met de ander, je eigen invloed daarop vanuit de krachten die je van nature in huis hebt. Catrien Aarnoudse van beeldcoachingplus heeft een ruime ervaring in de zorg. Haar kennis en enthousiasme zet zij tijdens deze workshop in om samen met jou via het beeld te ontdekken wat je krachten en valkuilen zijn in het contact met de ander.

De gratis workshops vinden plaats op dinsdag 27 september van 14.00 – 16.00 en van 19.00 – 21.00 uur. Locatie: Zorginnovatiewinkel, Nieuwe Markt 3A, Roosendaal.

Meer informatie: www.zorginnovatiewinkel.nl


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding