• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Gloednieuw logo voor Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel

dinsdag 13 september 11:19 uur

KERKDRIEL - Wellicht is het de passant niet ontgaan, dat de naam op de gevel van de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel is gerenoveerd en tevens is voorzien van een nieuw logo. De Brede School liet de feestelijke onthulling van de nieuwe huisstijl niet ongemerkt voorbij gaan. In het bijzijn van alle leerlingen deden wethouder Anita Sørensen en gemeente ambtenaar Friso van Ommeren een woordje. Nederlands kampioenen oud-leerling Kaya Honders en Ismay de Wit gaven een turndemonstratie en het feest werd opgeluisterd door het schoolkoor. Rianne Wassenberg, die de huisstijl heeft ontworpen, gaf uiteraard acte de présence.

Adjunct directeur Hely van der Neut vertelt: "De ontwerper is één van de ouders die de school er op attendeerde dat het logo niet meer van deze tijd was. Het oude logo was nietszeggend en de relatie van het oude logo en basisschoolkinderen was ver te zoeken. Het kon dus beter." Het ontwerp werd voorgelegd aan de PR-commissie. Hoewel directeur Ruud van Osch de sturende factor is geweest, was Van der Neut er op de achtergrond bij betrokken. "Ik fungeerde als klankbord en zorgde ervoor dat de mensen op de hoogte waren en mee konden denken, maar het is tenslotte één moeder die het logo belangeloos heeft gemaakt en ook de website heeft veranderd. Ria Wassenberg wil niet op de voorgrond treden en vindt het belangrijker dat gezond bewegen en gezonde voeding onder de aandacht komt."

Volgens Van der Neut, die via de computer trots het logo laat zien, heeft grafisch ontwerper Wassenberg eer van haar werk. "Je kunt met het strakke moderne logo spelen door bijvoorbeeld op de nieuwsbrief de driehoekjes te veranderden in gezichtjes en er muzieknoten bij te plaatsen. De blauwe kleur van het driehoekje staat voor de onderbouw, groen voor de middenbouw en paars voor de bovenbouw." Alle kinderen hebben een T shirt met logo in die kleuren en mochten op de foto. De leerkrachten staan er achter in grijs shirt. " Hely van der Neut haalt enthousiast de foto op de computer tevoorschijn. "Kijk, het is net een vlag, want ze staan allemaal op kleur."

Met hetzelfde enthousiasme praat directeur Ruud van Osch over de nieuwe huisstijl. "De letters op de gevel, die door de zon een beetje waren vervaagd, waren aan vervanging toe en nu ziet het er weer fris uit."


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding