• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Afscheid van Derksen in goedgevulde kerk

vrijdag 9 september 13:44 uur

NIEUW-DIJK - Wie kent hem niet? Nieuw-Dijker Fons Derksen. Altijd in voor een grapje en een praatje maar vooral bekend om zijn enorme inzet als vrijwilliger voor kerk en schutterij. Zijn leeftijd en de daarmee gepaard gaande aflatende gezondheid noopten hem om met dit vrijwilligerswerk te stoppen.

"In 2014 ontving Derksen de meer dan verdiende prijs van vrijwilliger van het jaar van de vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk", zo laat de locatieraad weten. Na veertig jaar trouwe dienst werd op zaterdag 3 september afscheid genomen van koster Fons Derksen. "Al die tijd diende Fons de Nieuw-Dijkse geloofgemeenschap Antonius van Padua met volle inzet. Hij was zoveel meer dan alleen koster. Hij was kerkhofbeheerder, collectant, schoonmaker en manusje van alles in en rondom de kerk.

Kinderen

Tijdens de eucharistieviering in een goedgevulde Nieuw-Dijkse kerk te midden van kinderen en kleinkinderen, sprak pastor Ben Aarsen. De pastor ging in op de moeilijke momenten die nu aanbreken, het loslaten van iets dat je 40 jaar met volle inzet hebt gedaan. De pastor memoreerde: "Fons wat zouden wij beiden nog graag Nieuw-Dijk door gaan zonder de hulp van enige vorm van rollend vervoer."

Namens de locatieraad sprak Wilma Beursken haar waardering en dankbaarheid uit voor het vele werk dat Fons voor de Nieuw-Dijkse geloofsgemeenschap heeft verricht. Ze bood hierbij als dank een oorkonde en een enveloppe met inhoud aan. Pastor Ben Aarsen besloot de dienst met de woorden: "Fons, ik hoop dat we elkaar nog vaak voor de voeten lopen... misschien tot vervelens toe." Na de dienst was er koffie achter in de kerk en maakten vele aanwezigen van de gelegenheid gebruik om persoonlijk afscheid te nemen van Fons. In besloten kring werd daarna in de pastorie onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding